Skip to main content

VIDEO. Actorul Sebastian Stan, transformare spectaculoasă pentru filmul A Different Man

 
VIDEO. Actorul Sebastian Stan, transformare spectaculoasă pentru filmul A Different Man

Actorul cu origini româneşti Sebastian Stan ia roluri tot mai grele. După ce l-a interpretat pe Donald Trump în filmul The Apprentice ce urmează să ajungă şi în România, Stan are rolul principal într-un thriller psihologic, A Different Man, în care interpretează un bărbat desfigurat de o boală genetică rară. Filmul a avut recent premiera în SUA şi a fost deja bine primit de critici. 

Publicitate

Sebastian Stan joacă rolul lui Edward, un actor aspirant care trăieşte cu neurofibromatoză, o afecţiune care cauzează apariţia tumorilor, de obicei benigne, pe celulele nervoase din corp şi pe piele.

Frustrat de felul în care este judecat şi batjocorit din cauza înfăţişării sale în viaţa de zi cu zi, Edward acceptă să participe la un test clinic experimental pentru un medicament care îl poate vindeca, scrie Business Insider.

Procedura are succes şi, pe măsură ce straturile de piele se desprind în timp, o nouă faţă şi un nou alter-ego ies la suprafaţă, iar Edward îl numeşte Guy.

Însă noutatea dispare atunci când Edward îl întâlneşte pe carismaticul Oswald (Adam Pearson, 39 de ani), care s-a născut şi el cu neurofibromatoză, dar navighează prin lume cu încredere. Pe măsură ce cei doi se cunosc mai bine, Edward începe să simtă invidie şi dorinţa de a recupera identitatea pe care a abandonat-o.

Transformarea spectaculoasă a lui Sebastian Stan poartă semnătura artistului Mike Marino „, nominalizat de două ori la premiile Oscar.

Mike Marino este şi în spatele transformării lui Colin Farrell în cel mai recent proiect din Universul DC, Pinguinul

Povestea lui Adam Pearson

Adam Pearson, 39 de ani, este cunoscut în principal pentru activitatea sa ca prezentator şi militant premiat pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. 

Pearson a fost diagnosticat cu neurofibromatoză de tip 1 la vârsta de 5 ani. Are un frate geamăn identic, Neil Pearson, care suferă şi el de neurofibromatoză, însă boala se manifestă diferit la cei doi fraţi: Adam are diferenţe faciale, iar Neil suferă de pierderi de memorie pe termen scurt şi epilepsie. Până în 2024, Adam a spus revistei People că a suferit 39 de intervenţii chirurgicale pentru a-şi îndepărta tumorile excesive care continuă să crească la loc.

Într-un interviu din 2014 cu The Observer, Adam a declarat că a fost hărţuit în şcoală din cauza înfăţişării sale.

Adam şi-a făcut un renume ca prezentator al documentarelor Horizon: My Amazing Twin, Adam Pearson: Freak Show, The Ugly Face of Disability Hate Crime şi Eugenics: Science's Greatest Scandal. El şi Neil au fost, de asemenea, subiectele documentarului de scurt metraj din 2019 The Pearson Twins.

În timp ce lucra în producţia TV, Adam a primit oportunitatea de a juca un rol în filmul SF Under the Skin, regizat de Jonathan Glazer şi având-o ca protagonistă pe Scarlett Johansson. Ulterior, a apărut în câteva scurtmetraje şi filme, inclusiv în Chained for Life, scris şi regizat de Aaron Schimberg.

Pe parcursul carierei sale în creştere în divertisment, Adam şi-a folosit platforma pentru a milita pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi pentru a demistifica neurofibromatoza.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus