Skip to main content

VIDEO. Selly, discurs la Summitul NATO pentru Tineret, despre pericolele mediului online şi dezinformare. „Trebuie să ne gândim cum să-i educăm pe cei care ascultă”

 
VIDEO. Selly, discurs la Summitul NATO pentru Tineret, despre pericolele mediului online şi dezinformare. „Trebuie să ne gândim cum să-i educăm pe cei care ascultă”

VIDEO. Selly, discurs la Summitul NATO. Creatorul de conţinut Andrei Şeralu, cunoscut cu numele de Selly, a participat la Summitul NATO pentru Tineret, de la Miami. În cadrul acestui eveniment, Selly a ţinut un discurs despre pericolele mediului online şi dezinformare.

Publicitate

Aceasta este a doua intervenţie oficială a creatorului de conţinut în cadrul unei organizaţii internaţionale. Anul trecut, a fost invitat să discute despre sănătatea mentală a tinerilor în cadrul Comitetului pentru Sănătate Publică (SANT) al Parlamentului European. 

Selly este influencer, antreprenor şi producător de filme. În 2019 a fondat compania de producţie Selly Media Network, iar în 2022, a co-fondat Beach, Please!, un festival de muzică urbană din Europa Centrală şi de Est.

Ce a spus Selly?

„Sunt onorat să fiu astăzi aici, să am ocazia să vorbesc cu voi, la invitația NATO, cea mai mare forță militară din istorie. Dar vreau să vă mărturisesc ceva de la început. Fac parte dintr-o armată care este mai mare și mai influentă decât NATO. Eu însumi m-am alăturat acestei armate de la frageda vârstă de 11 ani, ca un simplu soldat. Fără să primesc o uniformă, fără instrucție militară, dar petrecând mult timp online de atunci, acum am la dispoziție arme foarte puternice. 

Aș putea schimba opinii, manipula masele, aș putea interfera cu procesul democratic și răspândi ideologii toxice folosind aceste arme (....).

Cred că abordarea problemei cu dezinformarea nu ar trebui să fie despre cum să îi oprim pe cei care vorbesc. Trebuie să ne gândim cum să-i educăm pe cei care ascultă,” a spus Selly.

De asemenea, creatorul de conţinut a abordat subiectul cenzurii şi libertăţii de exprimare în mediul online:

„Ei bine, eu cred că cenzura nu este soluția la această problemă. De fapt, este opusul. Cenzura este oxigenul care alimentează acest foc. Dacă vrei ca extremiștii să prospere, cenzurează-i.

Dă-le jos site-urile, închide-le conturile. Asta îi face mai puternici, se potrivește perfect cu ideea lor că există o conspirație pentru a ascunde adevărul. Când le iei platforma pe care se exprimă, de fapt le oferi una mult mai mare”, a mai adăugat Selly.

VIDEO. Discurul susţinut de Selly

Discursul său a putut fi urmărit online pe site-ul NATO, dar şi live la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus