Skip to main content

Sergiu Costache, actor în noul serial Tătuţu`: „M-am gândit serios la viitorul meu, în singura vară în care nu am avut de lucru şi anume imediat după terminarea facultăţii” - Minutul Paginademedia

 
Sergiu Costache / foto:protv.ro
Sergiu Costache / foto:protv.ro

Minutul Paginademedia. Actorul Sergiu Costache va apărea în noul serial Tătuţu`, care se va difuza în toamna aceasta pe platforma de streaming Voyo. 

Publicitate

„Începutul în actorie a fost destul de greu având în vedere că intrasem într-un mediu pe care nu-l cunoşteam aproape deloc, dar după ce am conştientizat că doar prin muncă şi seriozitate pot progresa, mi-a fost mult mai uşor să mă adaptez la ceea ce înseamnă această meserie”, a spus el pentru Paginademedia.ro.

Cei de acasă l-au putut vedea pe Sergiu Costache în Clanul, dar îl vor putea urmări şi în serialul Tătuţu`, o producţie a cărei acţiune are loc cu 20 de ani înaintea acţiunii din Clanul. Totodată, în Tătuţu` vor face parte şi unele personaje din Clanul.

Câteva dintre producţiile în care a jucat actorul sunt Băieţi destepţi (2023), Băieţii buni ajung în Rai (2023), Nunţi, botezuri, înmormântări (2022), Zăpadă, Ceai şi Dragoste (2020), Vlad (2019), Atletico Textila (2016) şi Umbre (2014).

Despre un moment greu din cariera, actorul spune că, probabil, au fost cele în care nu a avut de lucru: „Probabil cele în care nu am lucrat. Dar dat fiind faptul că sunt un actor cu şansă, care a avut mai mereu de lucru, momentele mai puţin plăcute sunt aproape insesizabile”, a povestit actorul.

Am stat de vorbă cu Sergiu Costache la rubrica Minutul Paginademedia şi ne-a povestit despre preferinţele lui în materie de seriale, dar şi ce ştiri consumă zilnic. De la seriale favorite (Narcos, Peaky Blinders sau The Sopranos), până la ştirile pe care le consumo (doar ştiri sportive).
  • TV sau YouTube?

Ambele. În funcţie de nevoie. TV pentru a viziona evenimente sportive, YouTube pentru a asculta muzică.

  • Radio sau podcast?

Radio. Mai ales când sunt în maşină. Rar mi s-a-ntâmplat să vizionez un podcast cap-coadă. Nu am răbdarea necesară.

  • Facebook sau Instagram?

Instagram. Mi se pare o platformă mai avansată din punct de vedere tehnic. Mai ales când vine vorba de chat. Detest când trebuie să aştept câteva secunde pentru a deschide messenger-ul Facebook-ului.

  • Ştiri sau emisiuni?

Nu prea vizionez emisiuni. Cu ştirile sunt la curent datorită online-ului. Nu vizionez programele de ştiri la TV.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

99% ştiri sportive. Cu celelalte categorii sunt la curent tot datorită publicaţiilor sportive, dat fiind faptul că uneori pot găsi pe aceste site-uri şi ştiri de altă natură.

  • De unde te informezi cel mai des? TV, online sau print?

Online. Uneori îmi place să-mi cumpăr şi ziare printate, de dragul vremurilor în care online-ul nu era atât de bine dezvoltat sau cel puţin nu-l foloseam eu atât de des.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua?

Cele sportive. Le iau la rând pe toate. Nu-mi scapă absolut nimic, accesez fiecare site în parte ori de câte ori am ocazia, pentru a fi la curent cu noutăţile sportive.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Nu urmăresc nicio publicaţie străină. Nu e nevoie. Le pot găsi şi pe site-urile româneşti, căci de multe ori ştirile importante sunt preluate şi de către publicaţiile noastre.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 

A trecut ceva timp de atunci. Cred că anul trecut, când puteai găsi GSP printat.

  • La ce uitai la TV când erai mic?

Desene animate şi fotbal, ca orice copil de vârsta mea, probabil. În adolescenţă am profitat din plin de faptul că DIGI achiziţionase drepturile TV pentru Seria A şi LaLiga.

Meciurile începeau la prânz şi se terminau târziu în noapte. Rar mi se-ntâmpla să ratez vreunul. Poate doar atunci când ieşeam afară, pentru a juca tot fotbal, evident.

  • Serial preferat? 

Narcos, Peaky Blinders sau The Sopranos. Încă din adolescenţă am fost atras de tema principală pe care o putem găsi în aceste seriale, şi anume organizaţiile de tip mafiot.

  • Film preferat? 

Îmi este greu să stabilesc un top având în vedere că sunt multe filme pe care le-am îndrăgit de-a lungul timpului.

  • Emisiune preferată?

Nu am nicio emisiune peferată.

  • Ce actori apreciezi/urmăreşti?

Iulian Postelnicu. Este genial. Pe lângă faptul că este foarte talentat, este şi foarte inteligent. Se poate vedea, fără prea mare efort, în rolurile pe care le interpretează, personaje atât de bine şi minuţios construite.

  • Cât de des publici pe reţelele sociale?

Nu foarte des. Este un capitol la care probabil ar trebui să mai lucrez, dar încă nu simt nevoia să postez aproape orice din rutina mea zilnică.

  • Blog sau vlog?

Cred că amândouă, atât timp cât nu devine plictisitor ceea ce văd sau citesc.

  • Ţi-ai dorit să fii actor?

În copilărie, nu. Visam să devin sportiv de performanţă. Actor am ştiut că vreau să devin în momentul în care am avut de susţinut ultima probă a examenului de admitere la UNATC.

A fost o senzaţie unică şi explozivă. Nu m-am simţit niciodată atât de bine, iar emoţiile pe care le-am avut atunci, nu s-au comparat cu nimic din ce simţisem până în acel moment.

  • Cum a fost începutul în actorie?

Destul de greu având în vedere că intrasem într-un mediu pe care nu-l cunoşteam aproape deloc, dar după ce am conştientizat că doar prin muncă şi seriozitate pot progresa, mi-a fost mult mai uşor să mă adaptez la ceea ce înseamnă această meserie.

  • Care au fost cele mai grele momente din carieră?

Probabil cele în care nu am lucrat. Dar dat fiind faptul că sunt un actor cu şansă, care a avut mai mereu de lucru, momentele mai puţin plăcute sunt aproape insesizabile.

  • Te-ai gândit să renunţi la această profesie?

Nu neapărat să renunţ, dar m-am gândit serios la viitorul meu, în singura vară în care nu am avut de lucru şi anume imediat după terminarea facultăţii. Din fericire, nu au mai existat astfel de momente.

  • De la cine ai furatmeserie?

Ai zis bine „furat", căci într-adevăr este o meserie care se fură. Cred că de la toţi oamenii alături de care am lucrat, oameni care m-au ajutat să cresc atât din punct de vedere profesional, cât şi personal.

  • Ce vom vedea în noul serial Tătuţu`?

O poveste la fel de interesantă ce are la bază ascensiunea lui Bebe Măcelaru' în lumea interlopă. În acest nou serial vă veţi întâlni cu personaje cunoscute şi îndrăgite din „Clanul", completate de altele şi interpretate de actori consacraţi sau tineri talentaţi alături de care sunt sigur că vom realiza un produs la fel de apreciat şi iubit.

  • Cum e să-ţi descoperi personajul pe care l-ai interpetat 4 sezoane în Clanul, cu 20 de ani în urmă?

Inedit şi provocator. Dacă până în acest moment ştiam doar la nivel teoretic istoria personajului, acum am şansa să pun în practică toate informaţiile pe care le ştiam despre „Sergiu".

Este o reîntâlnire de care mi-a fost dor, având în vedere că este unul dintre personajele mele preferate.

  • Unde te mai pot vedea cei de acasă?

În acest moment filmez pentru alte două proiecte cinematografice, care vor avea premiera la anul, iar din toamnă vă aştept şi la teatru, atât la cele două premiere pe care le voi avea, cât şi la piesele pe care le jucăm de ceva timp.

Citeşte şi: Pro TV a dat startul filmărilor pentru noul serial, Tătuţul, cu George Mihăiţă

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus