Skip to main content

Rareş Năstase deschide seria anchetelor în noul sezon România, te iubesc!. Prima ediţie va aborda problema urşilor din România

 
Rareş Năstase deschide seria anchetelor în noul sezon România, te iubesc!. Prima ediţie va aborda problema urşilor din România

Jurnalistul Rareş Năstase deschide seria anchetelor în noul sezon România, te iubesc!. Emisiunea aduce un nou sezon începând de duminică, 8 septembrie, de la ora 18.00, la Pro TV.

Publicitate

Prima ediţie va aborda problema urşilor din România, prin ancheta realizată de Rareş Năstase: „Ursul, ţap ispăşitor”.

La fel ca în sezoanele trecute, emisiunea este programată în fiecare duminică la Pro TV.

Rareş Năstase:

„Această confuzie, dublată de un management defectuos şi de lipsa de reacţie a autorităţilor, nu face decât să intensifice conflictul om-urs, rezultând victime de ambele părţi. În ultimii 20 de ani, 26 de oameni au fost ucişi de urşi, şi alţi 300 au fost atacaţi şi mutilaţi. În acelaşi timp, aproape 1500 de urşi au fost ucişi.

Faptul că avem zone cu mulţi urşi e o realitate, am văzut asta în mai multe judeţe. Ursul nu mai poate fi întâlnit doar în zone montane şi submontane, l-am filmat pe dealuri, zone colinare cu livezi şi lanuri cu cereale. Am vorbit cu multe victime ale atacurilor, oameni mutilaţi de urs. Unii au fost atacaţi în propriile gospodării, în vatra satului.

Am văzut şi multe pagube produse de urşi. Dar am văzut şi edili miloşi, indolenţi sau neputincioşi, care nu iau măsuri. Autorităţi care îşi pasează răspunderea şi ridică din umeri.

Un tablou cu 2 tabere, vănâtori şi activişti de mediu care se acuză reciproc de rea voinţă. Soluţiile apar greoi, responsabilii nu se aşează la aceeaşi masă pentru a face, cu adevărat, un management al ursului”.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus