Skip to main content

VIDEO. După 11 ani! Simona Gherghe despre cazul Ioana Tufaru şi ceara din urechi de la Acces Direct. „Fata aia a fost într-adevăr umilită!”

 
VIDEO. După 11 ani! Simona Gherghe despre cazul Ioana Tufaru şi ceara din urechi de la Acces Direct. „Fata aia a fost într-adevăr umilită!”

Realizatoarea TV Simona Gherghe spune că scandalul cu Ioana Tufaru la Acces Direct de acum 11 ani a fost unul dintre cele mai dificile din cariera sa. „Pentru cariera mea a fost ca o cotitură, pentru că m-am gândit serios că poate ar trebui să fac altceva”, a povestit Simona Gherghe într-un interviu pentru podcastul lui Teo Trandafir. 

Publicitate

Realizatoarea TV, care a renunţat să mai prezinte Acces Direct de mai mulţi ani, a povestit la Teo cât de tare a afectat-o respectivul scandal:

Simona Gherghe:

„Mă afectează foarte tare toate poveştile astea şi m-a afectat foarte tare scandalul acela, ACELA, cu Ioana Tufaru. A fost un mare, mare scandal. Pentru cariera mea a fost ca o cotitură, pentru că m-am gândit serios că poate ar trebui să fac altceva. În perioada aceea l-am cunoscut pe Răzvan legat de povestea asta.

Nu am putut să duc tot ce mi s-a întâmplat pentru că eu ştiam că nu era ceva care a aţinut de mine. Nu era alegerea mea. Şi nu spun când spun alegerea subiectului.”

Teo:

„Eu nu ţin minte subiectul.”

Simona Gherghe:

„Mă rog, a fost un material care a fost difuzat pe vremea aceea la Acces în care fata aia a fost într-adevăr umilită. Problema e că nici eu nici producătorul nu am văzut acela material. Ne-a fost furnizat în emisie. (…) Aşa a fost. Oamenii de acasă nu ştiu lucrurile acestea şi au senzaţia că noi ne-am adunat toţi şi am spus hai să ne batem joc de omul acela. A fost pur şi simplu un material băgat pe post venit de la filmare.”

„De atunci am învăţat să merg cu frâna se mână trasă şi sunt foarte precaută în tot ceea ce mi se întâmplă. Oamenii care lucrează cu mine ştiu că eu trebuie să ştiu tot ce intră, controlăm cât se poate controla, pentru că eu nu vreau să mai trec prin ce am trecut.”

Amintim că în urmă cu 11 ani, în februarie 2013, Ioana Tufaru, fiica regretatei Anda Călugăreanu, era o prezenţă constantă la Acces Direct. Într-un dintre emisiuni, postul a difuzat un reportaj realizat de Adriana Bahmuţeanu şi Horaţiu Tudor, din casa Ioanei Tufaru, în care se detalia situaţia precară în care trăia femeia. La un moment dat, reportajul o prezintă pe Ioana Tufaru cum îşi curăţă urechea cu un beţigaş, iar „rezultatul” igienizării a fost prezentat pe post, cât se poate de aproape. 

Reportajul a continuat cu imagini in prim-plan cu picioarele Ioane Tufaru, printre degetele careia se intrezareau urmele unei igiene precare. mai mult, adriana Bahmuţeanu a început să-i tragă de dresurile pe care le purta, care au început să se rupă. 

Cazul a scandalizat opinia publică şi a atras numeroase critici. Paginademedia.ro a publicat la momentul respectiv şi o listă cu clienţii de publicitate care au „girat” momentul umilitor. La o zi de la publicarea listei, compania de cosmetice Avon, care apărea printre clienţi, a anunţat public că nu vrea să-şi mai asocieze numele cu emisiunea.

În aceeaşi perioadă, Antena Group a decis să dea PaginadeMedia.ro în judecată acuzând „prejudiciile de imagine şi materiale produse companiei noastre prin acţiunile de defăimare ale postului de televiziune Antena 1 şi a emisiunii Acces Direct". 

Postul a invocat prejudicii materiale de 500.000 de euro şi daune morale de 100.000 de euro. Televiziunea a pierdut definitiv procesul intentat Paginademedia.ro. 

Citeşte etapele cazului Ioana Tufaru, mai jos:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus