Skip to main content

INTERVIU. Simona Pătruleasa, Kanal D: „Am ajuns în TV la îndemnul unor prieteni care m-au încurajat să particip la un casting”

 
Simona Pătruleasa / foto: Kanal D
Simona Pătruleasa / foto: Kanal D

INTERVIU. „Am ajuns în televiziune dintr-o întâmplare fericită, la îndemnul unor prieteni care m-au încurajat să particip la un casting (... ). Castingul era pentru prezentator ştiri sportive şi nu pot spune că eram familiarizată cu acest domeniu”, a povestit Simona Pătruleasa, prezentatoarea Ştirilor Kanal D, într-un interviu pentru Paginademedia.

Publicitate

Simona prezintă Ştirile Kanal D de luni până vineri, de la ora 09.00 şi este în echipa postului turcesc de 15 ani.

Înainte de a ajunge în televiziune, Simona Pătruleasa a lucrat ca învăţătoare, timp de şase ani. S-a remarcat ca prezentatoare la pupitrul ştirilor sportive, iniţial la Realitatea TV, apoi la Antena 1, timp de cinci ani.

Simona Pătruleasa s-a alăturat echipei de ştiri a Kanal D în calitate de prezentator al Ştirilor începând din septembrie 2009.

Despre un moment dificil din carieră:

„Un moment dificil a fost, de exemplu, acela când pierdusem pe cineva din familie, urmă să merg la înmormântare; eram în timpul ştirilor şi nu ştiam dacă voi reuşi să ajung la înmormântare la timp să îmi iau rămas bun”, a spus prezentatoarea.

Mai multe detalii despre cariera Simonei Pătruleasa, în interviul de astăzi:

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns în televiziune?

Simona Pătruleasa: Am ajuns în televiziune dintr-o întâmplare fericită, la îndemnul unor prieteni care m-au încurajat să particip la un casting.

Nu am crezut la acel moment că, la 30 de ani, pot să încep o nouă carieră, mai ales în domeniul televiziunii. Eu sunt dovadă vie că viaţa este plină de surprize.

Paginademedia.ro: Cum a fost la început?

Simona Pătruleasa: Nu a fost uşor, pentru că era un domeniu cu totul nou. Castingul era pentru prezentator ştiri sportive şi nu pot spune că eram familiarizată cu acest domeniu. Am avut mari emoţii, multe nopţi în care nu am dormit şi pe care le-am petrecut documentându-mă.

Dar am fost un om norocos, pentru că am avut mereu alături oameni care m-au sprijinit, de la care am învăţat şi cu care am legat prietenii adevărate. Nu ştiu când au trecut 20 de ani, dar au trecut frumos!

Paginademedia.ro: Spune-mi o întâmplare dificilă/ „gafă" care ţi s-a întâmplat în direct? Şi întâmplări amuzante?

Simona Pătruleasa: Nu cred că există om de televiziune care să nu greşească un cuvânt sau care să nu aibă un eveniment surprinzător în timp ce este în direct. Şi noi suntem oameni, nu roboţi. Cu siguranţă am avut şi eu astfel de momente, dar nimic care să mă descurajeze.

Cred că este important să învăţăm din greşelile noastre şi să nu le repetăm. Un moment dificil a fost, de exemplu, acela când pierdusem pe cineva din familie, urmă să merg la înmormântare; eram în timpul ştirilor şi nu ştiam dacă voi reuşi să ajung la înmormântare la timp să îmi iau rămas bun.

Mi-am făcut mereu profesia cât am putut de bine, în ciuda momentelor dificile prin care, poate, treceam în viaţa personală, aşa cum fac, de altfel, toţi oamenii, indiferent de ocupaţia lor. Au fost şi multe momente frumoase, extraordinare, unele amuzante.

Una dintre întâmplările demne de reţinut a fost întâlnirea cu 50 Cent; pe mine aspectul său dur mă „speria",  dar am descoperit în timpul interviului un om simpatic şi blajin cu un bun simţ al umorului. Un om firesc, normal.

Paginademedia.ro: Eşti din 2009 la Kanal D. Cum au fost aceşti ani pentru tine?

Simona Pătruleasa: Am senzaţia că parcă sunt de o viaţă la Kanal D. Au fost nişte ani extraordinari, cu multe momente de bucurie, cu multe campanii sociale în care ne-am implicat cu tot sufletul.

Am fost bine primită în familia asta frumoasă şi, în continuare, mă bucur de întâlnirile şi de momentele frumoase cu colegii mei.

Paginademedia.ro: Îţi e dor să fii învăţătoare?

Simona Pătruleasa: Mie mi-au plăcut enorm anii în care am fost învăţătoare. Cred că este una dintre cele mai frumoase profesii din lume, pentru că ai în faţă nişte copii care învaţă de la tine să citească, să scrie, să facă primele calcule.

Am avut norocul să am în clasa copii dornici să înveţe mereu lucruri noi. Încă mai ţin legătură cu unii dintre ei şi mă bucur să aflu ce drum au urmat fiecare dintre ei. Pentru că nu exista tehnologia la care copiii de astăzi au acces, cred că atunci copilăria avea altă valenţă.

Paginademedia.ro: Asta ţi-ai dorit atunci când erai mică?

Simona Pătruleasa: Când eram mică şi mă jucăm în faţă blocului cu ceilalţi copii, eu eram mereu doamna învăţătoare, pentru că asta îmi doream să devin.

Aveam şi un catalog improvizat şi îmi plăcea foarte mult să corectez lucrări şi caiete, fără să bănuiesc faptul că peste ani voi ajunge la catedră cu adevărat.

Paginademedia.ro: În viitor te vezi tot la ştiri sau ţi-ar plăcea, de exemplu, să fii gazda unei emisiuni?

Simona Pătruleasa: Nu ştiu ce va fi în viitor, mie îmi place să mă bucur de prezent. Sunt încântată că, împreună cu echipa Ştirilor Kanal D, le pot aduce oamenilor cele mai proaspete informaţii ale zilei, ştiri relevante pentru un public uriaş.  

Indiferent de ce îmi va rezervă viitorul, îmi doresc să fiu înconjurată de oameni buni, să fiu sănătoasă şi să am mult timp pentru familie.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus