Skip to main content

Site-ul Digi Sport intră într-un nou program derulat de Google şi testează integrarea inteligenţei artificiale în site-urile de ştiri

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Digisport.ro, unul dintre cele opt site-uri din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), selectate pentru programul AI Launchpad derulat de Google şi FT Strategies.  

Publicitate

Programul explorează posibilitatea integrării inteligenţei artificiale în cadrul site-urilor de ştiri şi se concentrează pe îmbunătăţirea proceselor existente şi, totodată, pe dezvoltarea unor noi soluţii. 

„În cadrul acestui program, digisport.ro va avea acces la cele mai recente tehnologii şi soluţii de inteligenţă artificială, care vor sprijini dezvoltarea şi optimizarea proceselor de producţie a conţinutului şi a strategiilor de distribuţie”, anunţă compania.

AI Launchpad este un program desfăşurat pe o durată de cinci luni în care opt site-uri sunt „angrenate într-o călătorie cu scopul de a construi o viziune responsabilă şi ambiţioasă pentru implementarea inteligenţei artificiale”.

Pe parcursul acestui program, participanţii sunt ghidaţi în testarea ideilor prin tot felul de experimente.

În procesul au concurat 120 de aplicanţi din întreaga regiune.

Publisherii admişi au demonstrat că au un obiectiv clar pentru program, o echipă competentă, precum şi capacitatea de a efectua experimente intermediare cu inteligenţa artificială.

Joanna Levesque, Managing Director la FT Strategies:

„Acest program este creat într-un spirit exploratoriu, cu scopul de a demistifica inteligenţa artificială şi de a iniţia experimentele în cadrul companiilor.

La FT Strategies, ne propunem să îndrumăm profesioniştii din industrie, prin aplicarea cunoştiinţelor acumulate la Financial Times.

În domeniul inteligenţei artificiale, ne confruntăm cu aceleaşi provocări ca toţi ceilalţi, din acest motiv FT Strategies a fost fondat pe principiul de a împărtăşi învăţăturile noastre pentru beneficiul comun.

Cu astfel de programe, ne dorim neapărat să creăm un spaţiu în care toată lumea să se simtă în siguranţă să-şi împărtăşească ambiţiile şi temerile.”

Digisport.ro este al doilea site din portofoliul DIGI şi din România care participă într-un program organizat de Google şi Financial Times, după ce digi24.ro a fost ales, în luna aprilie a acestui an, să ia parte la prima ediţie a programului Financial Times Strategies Digital Revenue Launchpad din Europa Centrală şi de Est.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus