Skip to main content

ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Nume noi la CNA, cu surpriza Vasile Bănescu. Ştiri cu prezentatori virtuali în Libertatea. Radu Banciu pleacă de la Prima Sport

 
ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Nume noi la CNA, cu surpriza Vasile Bănescu. Ştiri cu prezentatori virtuali în Libertatea. Radu Banciu pleacă de la Prima Sport

ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Ce s-a întâmplat în media în ultima săptămână? Ştirile Paginademedia, în retrospectivă.

Publicitate

Cu multe informaţii în săptămâna 30 septembrie – 4 octombrie.

CNA are mai mulţi membri noi, cea mai surprinzătoare numire fiind cea a lui Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române - BOR.

Plecarea săptămânii vine de la Prima Sport: Radu Banciu a decis să părăseascu grupul media şi să se îndrepte spre online.

Am avut şi o grevă, la Radio România, din cauza salariilor, dar şi analize de audienţă. Prima lună de toamnă a adus creşteri de audienţă la Pro TV, Antena 1 şi Kanal D.

În plus, site-ul de investigaţii Snoop.ro a fost cel mai citat în luna august (ce cazul Alfred Bulai).

În plan cultural şi de divertisment, filmul „Anul nou care n-a fost” a ajuns pe primul loc în box office-ul românesc. Revista New Money şi-a schimbat redactorul-şef, Libertatea a lansat o prezentatoare virtuală pentru noua rubrică „5 ştiri by Libertatea,”.

S-a lansat un podcast filmat în pat, care aduce invitaţi precum Marius Manole, Erika Isac şi Silvia Popescu. În final, televiziunea românească pentru copii, TraLaLa, a ieşit din grila Vodafone.

Rezumatul săptămânii 30 septembrie - 4 octombrie, pe zile:

LUNI, 30 septembrie - CNA şi MAE, reacţii în cazul lui Mircea Barbu, după ce Rusia i-a deschis dosar penal

Ministerul român al Afacerilor Externe şi Consiliul Naţional al Audiovizualului au reacţionat în cazul jurnalistului Mircea Barbu, corespondent al HotNews, pe numele căruia Rusia a deschis dosar penal, pentru reportajul pe care l-a realizat în Kursk.

Tim Burton, cunoscutul regizor al unor filme iconice precum Beetlejuice, a luat în considerare România ca locaţie pentru filmarea noii continuări a clasicului film Beetlejuice.

Podcast filmat în pat! „Sheets Talks”, un nou produs video care este filmat în pat, cu nume cunoscute, precum Erika Isac şi Silvia Popescu (dublă câştigătoare Bravo, ai stil!) ca invitaţi.

Televiziunea românească TraLaLa a ieşit oficial din grila Vodafone după ce compania de cablu a informat CNA în urmă cu mai bine de o lună de această modificare. 

Filmul românesc „Încă două lozuri” este printre numeroasele titluri licenţiate pe care Netflix le va adăuga în luna octombrie.

VIDEO. CNA şi MAE, reacţii în cazul lui Mircea Barbu, după ce Rusia i-a deschis dosar penal  – Ştirile Zilei

 

MARŢI, 1 octombrie - Mai multe sindicate de jurnalişti din radioul public anunţă că organizează grevă de avertisment

Mai multe sindicate de jurnalişti din radioul public anunţă că organizează grevă de avertisment. Angajaţii protestează faţă de salariile din radioul public.

Parlamentul României va numi şapte noi membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului. Guvernul României l-a propus ca membru în CNA pe fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Revistele Cariere şi HR Manager, preluate de o companie de dezvoltare profesională. Ce valoare are tranzacţia

Filmul Anul nou care n-a fost, cu Adrian Văncică şi Iulian Postelnicu este pe primul loc în box office-ul românesc

Interviu cu Azaleea Necula, influencer şi actriţă. A jucat în Las Fierbinţi şi Bravo, tată! Şi a vorbit despre experienţa ei de a colabora cu Dan Negru, dar şi ce a învăţat de la el.

VIDEO. Mai multe sindicate de jurnalişti din radioul public anunţă că organizează grevă de avertisment – Ştirile Zilei

 

MIERCURI, 2 octombrie - Trei proiecte media unde e prezent SuperBet se integrează sub aceeasi umbrelă

Un proiect care integrează trei companii media în care SuperBet deţine participaţii. În acest context, revista New Money are un nou redactor-şef, după plecarea fondatorului publicaţiei.

Înaintea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, Parlamentul României i-a validat pe cei şapte membri propuşi în Consiliul Naţional al Audiovizualului de către Senat, Camera Deputaţilor, Guvern şi Preşedinţie.

Situaţie şocant în platoul emisiunii lui Marius Tucă. Decorul i-a căzut în cap în timpul emisiunii sale în direct în care invitat era generalul Silviu Predoiu.

Libertatea are „colegă” nouă. Publicaţia Libertatea a lansat marţi, 1 octombrie o rubrică intitulată 5 ştiri by Libertatea, găzduită de o prezentatoare virtuală.

Căsătoria, primul film regizat de Mihai Bendeac, cu Loredana, Vlad Drăgulin şi Anca Dinicu, în distribuţie, se pregăteşte de lansare.

VIDEO. Trei proiecte media unde e prezent SuperBet se integrează sub aceeasi umbrelă – Ştirile Zilei

JOI, 3 octombrie - Emisiunea Audienţă Naţional revine la postul Digi FM cu noi prezentatori 

Emisiunea Audienţă Naţională, prezentată în trecut de Robert Kiss şi Alexandru Rotaru, revine la postul Digi FM cu noi prezentatori.

Emisiunea Viitor pentru România de la Prima News va avea două ore de emisie în fiecare săptămână.

Care pe care vine cu un sezon nou la TVR. Ruxandra Gheorghe Negrea revine cu episoade noi ale emisiunii concurs la TVR 1,  cu elevii unei clase de gimnaziu din Bucureşti.

La câteva luni de când Bulentin de Bucureşti a lansat o ediţie pe print, acum, publicaţia scoate o nouă ediţie, dar este dedicată Generaţiei Z.

Jurnalistul Radu Banciu, care a încheiat recent colaborarea cu televiziunea Prima Sport, se va ocupa de un nou proiect editorial, la IAMsport.

VIDEO. Emisiunea Audienţă Naţional revine la postul Digi FM cu noi prezentatori – Ştirile Zilei

VINERI, 4 octombrie - Pro TV, Antena 1 şi Kanal D au fost marile câştigătoare în prima lună de toamnă 

În prime-time, emisiunile de toamnă au săltat audienţele. Pro TV, Antena 1 şi Kanal D au fost marile câştigătoare în prima lună de toamnă.

Dintre cele mai citate surse media în august, site-ul de investigaţii Snoop.ro conduce clasamentul general,  în urma anchetei în cazul sociologului Alfred Bulai.

Televiziunea respinge acuzaţiile prezentate de Ramona Săseanu, fost manager în TVR. Postul public vine la rândul său cu acuzaţii, precizând că Ramona Săseanu s-ar fi implicat activ în campania electorală AUR, filiala Dolj, la alegerile locale.

INTERVIU cu Mihai Crăciun, comentator sportiv şi profesor de dicţie: Cel mai greu a fost când am renunţat la podcast după 2 ediţii pentru că nu-l puteam susţine.

S-a lansat trailerul comediei Moartea în vacanţă, cel de-al treilea film al lui Mircea Bravo.

VIDEO. Pro TV, Antena 1 şi Kanal D au fost marile câştigătoare în prima lună de toamnă – Ştirile Zilei

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus