Skip to main content

ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Subiectul momentului, dat de o anchetă: Recorder şi Nordis. Când presa (mai) contează. Ce s-a mai întâmplat în ultimele zile

 
ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Subiectul momentului, dat de o anchetă: Recorder şi Nordis. Când presa (mai) contează. Ce s-a mai întâmplat în ultimele zile

ŞTIRILE SĂPTĂMÂNII. Demisii, reacţii şi multe, multe comentarii. Toate provocate în ultima săptămânii de o investigaţie jurnalistică. Recorder şi ancheta despre Nordis.

Publicitate

Cazul documentat de Recorder a arătat că presa de la noi (mai) contează. Pentru că efectele muncii jurnaliştilor nu au întârziat să apară: a doua zi de la apariţia materialului, Laura Vicol (soţia acţionarului Nordis Vladimir Ciorbă) şi-a dat demisia de la şfia comisiei juridice din Camera Deputaţilor. Apoi, Federaţia Română de Fotbal a întrerupt colaborarea cu Nordis. Iar pe reţelele sociale şi pe TV, ancheta a fost principalul subiect.

S-au mai întâmplat multe în ultima săptămână, le aveţi detaliate în filmele de mai jos:

- o altă anchetă, semnată Snoop, a arătat căţi bani au plătit la TV PSD, PNL sau AUR

- Jurnalistul şi comentatorul Marian Olaianos, concediat anul trecut de la Televiziunea Publică, a câştigat definitiv procesul cu TVR şi urmează să fie angajat.

- Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv au încheiat colaborarea cu Naţional FM

- Irina Gologan a plecat de la Euronews, Alina Manolache a venit la Euronews

- am lansat un nou format video - Paginademedia – Open Course, cu Facultatea de Jurnalism, în care studenţii sunt în studio, pun întrebările şi asigură suportul tehnic.

Plus multe altele.

LUNI, 7 octombrie: Irina Gologan a demisionat de la Euronews după aproape un an

Jurnalista Irina Gologan a demisionat de la Euronews după aproape un an. Ea a intrat în echipa ştirilor în decembrie, iar vineri, 4 octombrie a fost ultimul jurnal.

PSD, PNL sau AUR au plătit de la zeci până la sute de mii de euro pentru o singură emisiune în campania pentru alegerile europarlamentare, arată publicaţia Snoop.

Cătălin Măruţă îi va avea invitaţi pe candidaţii la alegerile prezidenţiale la rubrica Spune tot sau îţi ia gura foc.

Mihai Găinuşă şi Oana Paraschiv au rupt colaborarea cu Naţional FM după şase ani.

VIDEO. Irina Gologan a demisionat de la Euronews după aproape un an -Ştirile Zilei

MARŢI, 8 octombrie: Demisia Laurei Vicol după ancheta Recorder. MasterChef se menţine pe primul loc

MasterChef se menţine în seara de luni pe primul loc al celor mai urmărite programe de televiziune. Emisiunea cu Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea a fost singurul program care a depăşit milionul de telespectatori.

Când presa (mai) contează: Deputata Laura Vicol a demisionat din fruntea Comisiei Juridice după ce a explodat scandalul Nordis.

INTERVIU cu Mircea Bravo, despre Moartea în vacantă: „Am filmat la 50 de grade, blocaţi într-o maşină fără aer condiţionat. Mi-era frică să nu leşinăm”

Cosmin Seleşi se pregăteşte pentru un nou sezon Batem Palma. Filmările pentru sezonul patru au început deja.

Platforma de streaming SkyShowtime lansează în România un nou abonament, cu acces la conţinut 4K.

VIDEO. Lara Vicol a demisionat - Ştirile Zilei

MIERCURI, 9 octombrie: Olăianos a câştigat procesul cu TVR. Alina Manolache la Euronews

Site-ul sportiv golazo.ro a publicat o ştire legată de un subiect care ar fi fost discutat de CNA. Forul audiovizual spune însă că nu a luat niciodată în discuţie subiectul şi dezminte categoric subiectul, printr-un document public oficial.

Jurnalistul şi comentatorul Marian Olaianos, concediat anul trecut de la Televiziunea Publică, a câştigat definitiv procesul cu TVR şi urmează să fie angajat.

Digi24 a evitat să folosească numele Nordis în ştirea despre demisia Laurei Vicol. Potrivit unor surse din interiorul redacţiei, aceasta a fost decizia editorială - de a pronunţa numele firmei doar după ce există şi poziţia acesteia

Nume noi şi schimbări de grilă la Euronews. Jurnalista Alina Manolche, cu experienţă la televiziuni precum Realitatea, Antena 3 şi Digi 24, intră în echipa postului.

MasterChefii fac încă o emisiune, dar pe Voyo. Se numeşte MasterChef: Restul e plăcere. Vor avea invitaţi precum Selly, Erika Isac şi Ana Maria Brânză.

VIDEO. Olăianos a câştigat procesul cu TVR - Ştirile Zilei

JOI, 10 octombrie: CNA amendează România TV şi Realitatea Plus după scandalul Pantelimon

CNA amendează România TV şi Realitatea Plus pentru modul în care au reflectat cazurile de la spitalul Sfântul Pantelimon în care două doctoriţe au fost acuzate de procurori că ar fi provocat moartea unor pacienţi aflaţi în stare gravă.

Şapte licenţe de radio au fost retrase de către CNA în şedinţele de marţi şi miercuri, fiind o situaţie rară pentru această instituţie. Şi în toate cazurile, cerereile de retragere au venit de la societăţile care le deţineau.

Nordis Group încheie mai devreme parteneriatul de imagine cu Federaţia Română de Fotbal. Dezvoltatorul imobiliar, care de luni este în centrul unui uriaş scandal pornit de la o investigaţie Recorder, este sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor şi al naţionalei U21 a României.

Noul format, Paginademedia – Open Course, cu Facultatea de Jurnalism, îl va avea drept prim-invitat pe comentatorul sportiv Mihai Crăciun.

Gazeta Sporturilor lansează un nou proiect video. „2 la 1” se numeşte noua emisiune care va debuta pe canalul de YouTube al Gazetei Sporturilor, cu Ciprian Tătăruşanu ca primul invitat.

VIDEO. CNA amendează România TV şi Realitatea Plus după scandalul Pantelimon - Ştirile Zilei

 

VINERI, 11 octombrie: „A fost ca-n filme. Cea mai mare afacere a Securităţii”. Documentarul devine serial

Oamenii din spatele volumului documentar „A fost ca-n filme. Cea mai mare afacere a Securităţii” se vor implica şi în producţia unui serial despre povestea spectaculoasă a casetelor cu filme americane care se dădeau „pe sub mână”.

Minutul Paginademedia, cu Diana Popescu: „Am prins ultimii ani “romantici” ai presei de la noi, cu tiraje mari ale ziarelor, cu bătaie pe exclusivităţi, cu standarde înalte”.

Garantat 100% vine cu sezon nou la TVR. Emisiunea lui Cătălin Ştefăneşcu împlineşte 25 de ani de emisie.

VIDEO. „A fost ca-n filme. Cea mai mare afacere a Securităţii”. Documentarul devine serial - Ştirile Zilei

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus