Skip to main content

VIDEO. Ştirile săptămânii pe Paginademedia: de la un nou şef la digitalul Pro TV, la licenţe prelungite, audienţe şi amenzi. O plecare de la RTV, plus povestea unui spot cu Imnul Ro-mânia, ale!

 
VIDEO. Ştirile săptămânii pe Paginademedia: de la un nou şef la digitalul Pro TV, la licenţe prelungite, audienţe şi amenzi. O plecare de la RTV, plus povestea unui spot cu Imnul Ro-mânia, ale!

VIDEO. O săptămână de vară încărcată şi pentru industria de media. La Pro TV a venit un nou şef pe digital. CNA s-a întâlnit în plină lună a lui cuptor pentru prelungiri de licenţe (un post din grupul Intact), dar şi pentru câteva amenzi încasate de Gold FM-ul lui Cozmin Guşă şi de România TV.

Publicitate

În această săptămână, am analizat şi audienţele din ultima lună, puternic influenţate de Campionatul European: creşterile sunt vizibile la Pro TV, care a difuzat competiţia (cu recorduri istorice la meciurile Naţionalei). Am analizat şi audienţele matinalelor radio pe publicul tânăr.

Ne-am uitat puţin şi la ce se întâmplă într-o altă zonă de "producţie de conţinut" - cinematografia - şi am semnalat noi titluri româneşti care se pregătesc să apară pe marile ecrane.

Pentru că Ro-mânia, ALE! Ro-mânia, ALE!, pe ritmul Ciuleandra este acum Imnul Bucuriei Generaţiei de Suflet, am încercat să vedem cum a pornit totul şi am făcut şi povestea unui spot care a folosit acest imn.

Am făcut şi anatomia unei dezinformări, cu o ştire pornită de la Cluj. E de studiat.

În plan cultural, festivalul de animaţie Animest şi Pro TV au lansat un concurs de scenarii. Rămâneţi alături de noi pentru a descoperi toate detaliile acestor evenimente!

Luni - 8 iulie: Nou şef la digitalul Pro TV. Două posturi TV intră la măsurătorile de audienţă

Schimbare la Pro TV, semnalată în prima zi a săptămânii: S-a numit un nou şef pe digital în locul lui Andrei Bereandă, care a ocupat anterior poziţii de conducere la Heineken şi Raiffeisen.

Două televiziuni, una de sport şi de documentare, au intrat în măsurătorile de audienţă în luna iunie.

Pe marile ecrane, o nouă producţie românească: „Ca fetele”, cu Maia Morgenstern, Adriana Trandafir şi Aura Călăraşu în rolurile principale, va intra în cinematografe în septembrie.

VIDEO. Ştirile de luni, 8 iulie: nou şef la digitalul Pro TV

Marţi, 9 iulie: Povestea spotului Casa Pariurilor cu "Imnul Bucuriei". De unde vine Ro-mânia, ALE?

Care este povestea spotului Casa Pariurilor cu melodia „Ciuleandra” în varianta „Ro-mânia, ALe! Ro-mânia, ALe!”? Ce impact a avut? De unde vine Imnul? Am încercat - şi spunem că am reuşit - să facem povestea.

CNA a prelungit marţi cu încă 9 ani licenţa Antena Internaţional, post care îşi doreşte să se extindă şi pe alte teritorii.

Tot marţi, am analizat audienţele luni iunie: EURO 2024 a adus creşteri notabile pentru Pro TV pe toate targeturile, iar Kanal D a înregistrat plusuri cu serialele turceşti.

Şi aflăm că noul sezon al serialului Atletico Textila începe pe TV şi se mută apoi pe Voyo. 

VIDEO. Ştirile de marţi, cu povestea spotului Casa Pariurilor şi a Imnului Ro-mânia, ale!

Miercuri, 10 iulie: Anatomia unei dezinformări: o şcoală, căşţi într-un tomberon şi multe informaţii neverificate

Dezinformare analizată miercuri: O şcoală din Cluj a „aruncat" sau nu cărţi la gunoi? O analiză detaliată a informaţiei, ştirii iniţiale şi realităţii din teren.

Plus o altă analiză: ce matinale radio ascultă tinerii? Am aflat că Morning ZU şi DesKiss sunt cele mai ascultate (unul în Bucureşti, celălalt la oraşe), dar clasamentul oferă mai multe surprize.

Amendă pentru Gold FM: CNA a amendat Gold FM pentru afirmaţiile făcute de Cozmin Guşă: „Nicuşor Dan apare în postura de puiuţ al fostei Securităţi”.

Sancţiuni şi pentru pentru România TV: România TV primeşte o dublă sancţiune pentru acuzaţiile aduse la adresa lui Mircea Geoană şi pentru o ştire despre Eurovision şi LGBT.

VIDEO. Ştirile de miercuri, cu anatomia unei dezonformări, audienţe radio şi amenzile CNA

Joi, 11 iulie - Amenzi pentru Realitatea şi pentru Bahmuţeanu. Interviu Gina Pistol: ce zice despre MasterChef

Un interviu cu Gina Pistol: De pe platourile emisiunii MasterChef, Gina Pistol spune: „Toţi ne regăsim în concurenţii care vin la MasterChef!”.

Amendă pentru Realitatea Plus: CNA a sancţionat Realitatea Plus pentru afirmaţiile moderatoarei Alexandra Păcuraru despre ucraineni şi părintele Jar, dar şi pentru modul în care a fost tratat un subiect referitor la Nicuşor Dan.

Sancţiuni şi pentru Adriana Bahmuţeanu: nu e prima dată când emisiunea ei e amendată de CNA pentru dezinformări legate de pandemie şi vaccinare.

Vodafone anunţă că va rearanja grila de programe TV pe categorii tematice astfel încât să se poată face şi modificări.

VIDEO. Ştirile de joi, cu amenzi pentru unele posturi, dar şi cu un interviu cu Gina Pistol

Vineri, 12 iulie - Unul dintre cei mai vechi reporteri pleacă de la România TV

Plecare de la România TV, unde un om cu vechime lasă staţia de ştiri. Costin Soare părăseşte postul de televiziune unde a lucrat ca reporter 13 ani.

Vineri, la Interviul Lunii a fost în direct din Studioul Paginademedia actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolul Firicel, din Las Fierbinţi. Actorul este fondatorul unei acţiuni de culturalizare a lumii rurale: Fim în sat.

Pro TV şi un parteneriat pentru... desene animate. Festivalul de animaţie Animest şi Pro TV lansează un concurs de scenarii pentru seriale de animaţie, deschis tuturor scenariştilor.

VIDEO. Ştirile de vineri, cu o plecare importantă de la România TV

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus