Skip to main content

FOTO. Euronews România deschide un studio de televiziune la Chişinău

 
FOTO. Euronews România deschide un studio de televiziune la Chişinău

FOTO. Televiziunea Euronews România anunţă deschiderea unui studio la Chişinău, Moldova. Studioul de televiziune va fi amplasat într-un spaţiu oferit de Universitatea Tehnică a Moldovei, ca urmare a colaborării între echipa Euronews România şi reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Publicitate

Emisiunile realizate la Chişinău vor fi difuzate pe Euronews România şi euronews.ro, cât şi în întreaga reţea Euronews. 

Acest proiect va permite o acoperire mai amplă şi mai detaliată a subiectelor relevante pentru publicul din Moldova, România, precum şi din întreaga Europă, contribuind la informarea obiectivă în spiritul valorilor Euronews, anunţă postul de televiziune.

Cu ocazia alegerilor şi a referendumului din Republica Moldova, Euronews România va fi prezentă în capitala Republicii Moldova. Publicul va vedea reportaje, interviuri, ediţii speciale şi talk-show-uri, atât la TV, cât şi în mediul online. 

Euronews România este un post naţional de ştiri, afiliat de marcă al grupului Euronews, care s-a  lansat pe 25 mai 2022. Acesta transmite 24/7 programe de ştiri live, de la 6.00 dimineaţa şi până la miezul nopţii, din studiourile din Bucureşti, oferind publicului ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

Printre jurnaliştii care se află în echipa Euronews România se află Andreea Gurban, Daniel Coman, Vitalie Cojocari, Mirela Vaşadi, Alina Manolache.

Euronews anunţă lansarea în România. La ce oră începe emisia?

EXCLUSIV. Cum arată grila de programe Euronews! Daniel Coman deschide emisia! Totul despre emisiuni

Lucian Petrişor, directorul Euronews România:

„Momentul deschiderii studioului de la Chişinău este unul cu o semnificaţie profundă pentru parcursul european al Republicii Moldova, iar Euronews România îşi doreşte să contribuie cu informaţii şi conţinut editorial în spiritul valorilor europene, care ne guvernează deopotrivă”.

Andra Diaconescu – redactor şef Euronews România:

„Este o oportunitate extraordinară pentru Euronews România de a se dezvolta şi de a reflecta cât mai fidel realitatea din Republica Moldova. Ne bucurăm că putem să îndeplinim obiectivul de a avea un studio şi un corespondent dedicat în această regiune”.

Sergio Cantone, coordonator editorial al staţiilor afiliate:

„Aplaudăm ambiţia Euronews România şi a Universităţii Politehnica Bucureşti de a iniţia biroul editorial din Moldova în acest moment esenţial în regiune. Profesionalismul şi valoarea echipei Euronews România vor genera conţinut unic din această ţară, inclusiv pentru reţeaua mondială Euronews.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus