Skip to main content

Recomandare de weekend. Tânăra şi marea, cu Rey din Star Wars, inspirat din fapte reale, e pe Disney+. Detalii exclusive

 
Recomandare de weekend. Tânăra şi marea, cu Rey din Star Wars, inspirat din fapte reale, e pe Disney+. Detalii exclusive

Un film care va face valuri. Disney+ a lansat zilele acestea o producţie plină de inspiraţie, bazată pe întâmplări reale.

Publicitate

„Tânăra şi Marea” este titlul filmului care spune povestea extraordinară a lui Trudy Ederle, prima femeie care a traversat înot Canalul Mânecii, în anul 1926. A parcurs cei 35 de km, cât are zona cea mai îngustă a Canalului, 7 ore şi 11 minute, un record care a dăinuit timp de 81 de ani, până în 2006.

Iată că a fost nevoie de aproape un secol ca această poveste, a lui Trudy Ederle să fie „spusă” şi pe marele ecran. Echipa de creaţie din spatele filmului a avut, la rândul ei, nevoie de un deceniu pentru a transforma scenariul în film, după cum au declarat producătorii într-o conferinţă de presă la care a fost invitată şi PaginadeMedia.ro.

La conferinţă au participat vedeta filmului, Daisy Ridley (Rey din Războiul Stelelor), marele producător Jerry Bruckheimer şi regizorul filmului, Joachim Rønning.

După cum au dezvăluit aceştia, călătoria a început când scenaristul Jeff Nathanson, căutând poveşti inspiraţionale pentru fiicele sale, a descoperit cartea lui Glenn Stout „Young Woman and the Sea: How Trudy Ederle Conquered the English Channel and Inspired the World” în 2016, la şapte ani după publicarea acesteia în 2009. Nathanson, care a colaborat anterior cu Bruckheimer, inclusiv la „Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”, a împărtăşit povestea cu producătorul, care a fost imediat convins.

„Ne-am îndrăgostit de poveste şi i-am implicat şi pe Joachim şi pe Daisy. Dar ne-a luat aproximativ nouă ani între momentul în care scris scenariul şi momentul în care am realizat în sfârşit filmul. A fost o călătorie lungă”, spune Bruckheimer.

Articolul integral, pe PaginadeSeriale.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus