Skip to main content

Economedia: Telekom România se vinde către Digi Romania şi omul de afaceri Adrian Tomşa, care deţine Prima TV

 
Economedia: Telekom România se vinde către Digi Romania şi omul de afaceri Adrian Tomşa, care deţine Prima TV

Digi Romania deţinută de Zoltan Teszari şi o companie deţinută de omul de afaceri Adrian Tomşa cumpără operatorul de telefonie mobilă Telekom România, printr-o companie de tip vehicul de investiţii, scrie publicaţia Economedia.ro, care citează un anunţ al Digi pe Bursa de Valori Bucureşti

Publicitate

„Acorduri încheiate de Digi Romania S.A. (denumită anterior RCS & RDS S.A.), filiala din România a Societăţii.

Societatea informează piaţa că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni şi condiţii pentru achiziţionarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investiţional deţinut majoritar de către Digi şi minoritar de către grupul Clever Media, a unei deţineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacţia”)”, se arată în anunţul publicat la Bursă.

Digi transmite că încheierea tranzacţiei este condiţionată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţile competente şi finalizarea şi semnarea documentaţiei aferentă Tranzacţiei.

Conform înţelegerii dintre acţionarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacţia este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piaţă ca operator independent de telecomunicaţii.

West Network Invest este deţinută în proporţie de 75% de Adrian Tomşa şi în proporţie de 25% de RCS RDS SA (DIGI COMMUNICATIONS N.V. este asociat indirect cu 23,39%), conform datelor de pe platforma Termene.ro.

Compania înfiinţată în urmă cu 10 ani nu a raportat afaceri niciodată, ci doar pierderi cuprinse între câteva sute şi câteva mii de lei şi nu are în prezent angajaţi raportaţi).

Hellenic Telecommunications Organization S.A, proprietarul Telekom, a anunţat încă din luna noiembrie asupra intenţiei de a vinde compania şi că poartă negocieri cu omul de afaceri Adrian Tomşa, care deţine grupul de televiziuni din care face parte şi Prima TV. 

Citeşte şi: Proprietarul Prima TV vrea să cumpere Telekom Mobile. Este deja în negocieri

 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus