Skip to main content

Televiziunea pentru copii TraLaLa a ieşit oficial din reţeaua Vodafone

 
Televiziunea pentru copii TraLaLa a ieşit oficial din reţeaua Vodafone

Televiziunea românească TraLaLa a ieşit oficial din grila Vodafone după ce compania de cablu a informat CNA în urmă cu mai bine de o lună de această modificare.  

Publicitate

„Această decizie a fost luată unilateral de Vodafone. Vodafone deţine din partea TraLaLa acord de retransmisie gratuit în format SD şi HD prin cablu digital, analogic şi IPTV.

Regretăm sincer această situaţie, însă dorim să subliniem că nu este responsabilitatea noastră. Rugăm fanii TraLaLa TV să solicitate către Vodafone reintroducerea canalului în grilă sau să opteze pentru un alt furnizor de distribuţie servicii de televiziune. TraLaLa TV rămâne disponibil gratuit prin toţi distribuitorii de televiziune din România”, au declarat reprezentanţii TraLaLa într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro

De cealalta parte, reprezentantul Vodafone a explicat la CNA în luna august că decizia de a scoate televiziunea din reţeaua sa de cablu a venit în urma unor neînţelegeri cu proprietarii televiziunii.

„Au fost nişte negocieri care nu au fost în direcţia pe care ne-am dorit-o. Noi am lansat de curând platforma OTT. Noi am introdus televiziunea Tralala şi în OTT. Dânşii nu şi-au dorit, au vrut o colaborare doar pe reţeaua fixă. Au mai fost câţiva termeni asupra cărora nu am căzut de acord. Nu am fost de acord să fie numai într-o reţea, am vrut să fie pe toate sistemele ca să nu avem o problemă cu abonaţii”, a spus la CNA Cornel Marian, reprezentantul companiei de cablu. 

În luna august, reprezentanţii TraLaLa explicau într-un punct de vedere pentru Paginademedia.ro motivul pentru care au refuzat să ofere televiziunea şi pe platforma OTT: „Inlaturarea TraLaLa TV  a survenit in urma refuzului nostru de a pune la dispozitie gratuit distributia postului nostru pe OTT-ul Vodafone. Contractual, noi avem costuri suplimentare foarte mari pentru a licentia programe pentru OTT si VOD”. 

Proiectul TraLaLa, iniţial un canal de YouTube de succes (primul din România care a primit butonul de diamant), a primit licenţă de la CNA în decembrie 2020.

Proprietarii postului mai au o licenţă pentru televiziunea LooLoo Kids, tot cu conţinut pentru preşcolari, dar destinat pentru alte ţări. Luna trecută, proprietarii postului au mai primit o licenţă de la CNA, pentru televiziunea Trala Desene Animate, destinată copiilor mai mari.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus