Skip to main content

Regizorul Tudor Giurgiu, la podcastul Ai puţin timp? găzduit de Cornel Ilie în Studioul Paginademedia

 
Regizorul Tudor Giurgiu, la podcastul Ai puţin timp? găzduit de Cornel Ilie în Studioul Paginademedia

Ai puţin timp? - episodul trei. Regizorul Tudor Giurgiu va fi invitat la podcatsul Ai puţin Timp?, un proiect realizat de Cornel Ilie şi Paginademedia. Cunoscutul regizor va fi faţă în faţă cu muzicianul Cornel Ilie, live, miercuri, 9 octombrie, de la ora 20.00.

Publicitate

Cel mai recent film produs de Giurgiu este „Moromeţii 3” (2024), avându-i în rolurile principale pe Alex Călin (Niculae Moromete), Horaţiu Mălaele (Ilie Moromete). Mai multe detalii despre film găsiţi aici.

Tudor Giurgiu a debutat acum 30 de ani, în 1993, cu scurtmetrajul „Vecini”. Debutul în cinema a fost cu primul lungmetraj, intitulat „Legături Bolnăvicioase” (2006), cu Tudor Chirilă („Live” şi jurat la Vocea României), Ioana Barbu („Domnişoara Bovary”) şi Maria Popistaşu („Taximetrişti”) în rolurile principale. A urmat „De ce eu?” (2015), primul lungmetraj inspirat din fapte reale, cu Emilian Oprea („Groapa”) şi Andreea Vasile („Ramon”,) în rolurile principale.

Despre Tudor Giurgiu:

  • A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.
  • A debutat acum 30 de ani, în 1993, cu scurtmetrajul „Vecini”.
  • Au urmat alte scurtmetraje (S)He's Alone in the World (Singură pe lume – 1995), Hausmeister (2000 – documentar), Popcorn Story (2001 – cu Dragoş Bucur în rolul principal).
  • Debutul în cinema a fost cu primul lungmetraj, intitulat Legături Bolnăvicioase (2006), cu Tudor Chirilă, Ioana Barbu şi Maria Popistaşu în rolurile principale.
  • Pasionat de documentare, a continuat să realizeze şi astfel de producţii: Trixy (2008), Nunţi, muzici şi casete video (2008), Me sem baxtalo? (2008).
  • Până la al doilea lungmetraj, care a apărut la distanţă de aproape 6 ani de primul, a mai realizat alte scurtmetraje: Superman, Spiderman sau Batman (2011), Audiţia (2011), Un alt Cărciun (2012).
  • Despre oameni şi melci (2012, cu Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu în rolurile principale) – care a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film la Premiile Gopo din 2013 şi pentru care el a primit premiul publicului.
  • A urmat De ce eu? (2015), primul lungmetraj inspirat din fapte reale, cu Emilian Oprea şi Andreea Vasile în rolurile principale.
  • A lansat Parking (2019), cu Mihai Smarandache, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances.
  • Cel mai recent film, Libertate (2023), este din nou inspirat din fapte reale, de data aceasta evenimentele tragice care au avut loc la Revoluţie, în decembrie 1989, în Sibiu.
 
Ai puţin timp? un proiect Paginademedia.ro şi Cornel Ilie, a pornit săptămâna trecută. Invitatul care a deschis seria de interviuri a fost Adrian Hădean (chef şi jurat la MasterChef în sezoanele 4 şi 5, între anii 2014-2015)). Cel de-al doilea invitat a fost Dana Păun, designerul care a făcut tramvaiul roz Te iubesc, în colaborare cu Andreea Esca şi A List Magazine.
 

Adi Hădean, la podcastul Ai putin timp? produs în Studioul Paginademedia. „La 17 ani am început să muncesc în radio şi doi ani mai târziu am intrat şi în bucătărie”

VIDEO. Ai puţin timp? Dana Păun, designerul care a făcut tramvaiul „Te iubesc” cu Andreea Esca şi A List, invitată la podcastul lui Cornel Ilie. În Studioul Paginademedia

 

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus