Skip to main content

Golazo: TVR, obligat de un tribunal din Hamburg să plătească 380.000 de euro pentru competiţii sportive contractate şi nedifuzate. Ce face postul public?

 
Golazo: TVR, obligat de un tribunal din Hamburg să plătească 380.000 de euro pentru competiţii sportive contractate şi nedifuzate. Ce face postul public?

Televiziunea Română a fost obligată de un tribunal din Hamburg să achite suma de 380.000 de euro pentru competiţii sportive contractate şi neplătite. Ce face postul public?

Publicitate

TVR a acceptat că va plăti şi a făcut un denunţ la Parchet ca să recupereze de la foşti şi actuali angajaţi ai săi prejudiciul de aproximativ 380.000 de euro (compus din ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”), scrie publicaţia hotnews.ro care citează golazo.ro.

Este vorba despre perioada 2017-2018, în care TVR nu a difuzat unele dintre aceste competiţii. Dar, susţin juriştii TVR în document, televiziunea nu a reziliat contractul şi "deşi SRTV a primit facturile, acestea nu au fost înregistrate în contabilitate, nu au fost restituite către Playboook" şi ”nici nu s-a transmis vreo notificare către Playbook prin care să i se aducă la cunoştinţă faptul că se doreşte rezilierea celor două acorduri cadru”. 

TVR a fost dată în judecată la Hamburg. Pe 17 mai 2023, a pierdut şi a venit solicitarea din Germania să achite ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”. TVR a angajat un avocat de origine română român cu drept de liberă practică în Germania.

De asemenea, coordonatorii Departamentului de Sport în perioada 2017-2022 au fost Mihnea Ionescu, Dragoş Bocanaciu, Marian Medaru, Eduard Darvariu, Dorin Chioţea, Daniel Vasile.

În materialul semnat de jurnalista Mirela Neag în HotNews se mai precizează că suma de 380.000 de euro la care TVR a decis să nu mai facă apel şi să o achite către firma Playbook International din Germania face parte dintr-un contract de 990.000 de euro, competiţii cumpărate de televiziunea publică şi unele nedifuzate, arată un document intern prezentat în cea mai recentă şedinţă de CA a TVR, pe 26 iunie 2024, obţinut şi publicat astăzi de Golazo.ro, siteul de sport al HotNews.

Departamentul Juridic al TVR a informat pe 26 iunie 2024 Consiliul de Administraţie al televiziunii publice despre situaţia ”conflictului juridic cu Playbook International”, o companie germană care a oferit către TVR, în urma contractelor, drepturi de transmisie a unor competiţii sportive, printre care şi campionatul de baschet al Italiei.

„SRTV nu a înregistrat facturile în contabilitate”

În perioada 2017-2018, TVR nu a difuzat unele dintre aceste competiţii. Dar, susţin juriştii TVR în document:

  • 1. Televiziunea nu a reziliat contractul.
  • 2. ”Deşi SRTV a primit facturile, acestea nu au fost înregistrate în contabilitate, nu au fost restituite către Playbook”
  • 3. ”Nici nu s-a transmis vreo notificare către Playbook prin care să i se aducă la cunoştinţă faptul că se doreşte rezilierea celor două acorduri cadru”. 

Televiziunea publică a fost dată în judecată la Hamburg. Pe 17 mai 2023, a pierdut şi a venit solicitarea să achite ”350.000 de euro plus 9% cheltuieli de judecată”. 

Avocatul german angajat de TVR: ”Nu există scutire de obligaţie de plată în condiţiile în care TVR nu a difuzat aceste programe”

TVR a angajat un avocat de origine română cu drept de liberă practică în Germania, care a confirmat că:

  1. ”Contractele care fac obiectul procesului Playbook sunt contracte valabile”
  2. ”TVR avea obligaţia de a plăti aceste contracte”
  3. ”Nu există scutire de obligaţie de plată în condiţiile în care TVR nu a difuzat aceste programe”

”De altfel, este logic să fie aşa, atâta vreme cât Playbook a pus la dispoziţia SRTv semnalul pentru respectivele competiţii, indiferent că acestea au fost transmise sau nu”, recunoaşte Direcţia Juridică a TVR în documentul pe care Golazo.ro, siteul de sport al HotNews, îl dezvăluie astăzi.

Materialul complet, pe HotNews.ro

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus