Skip to main content

Don’t Belive Me, Just Watch, cea de-a 48-a ediţie a conferinţei arhivelor de televiziune, este găzduită de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune

 
Don’t Belive Me, Just Watch, cea de-a 48-a ediţie a conferinţei arhivelor de televiziune, este găzduită de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune

Televiziunea Română, alături de Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune (FIAT/IFTA), organizează, zilele acestea, cea de-a 48-a ediţie a conferinţei anuale a arhivelor de televiziune - Don’t Belive Me, Just Watch”.

Publicitate
La ediţia din acest an, care se desfăşoară în perioada 15-18 octombrie, la Bucureşti, participă 250 de specialişti din domeniu, reprezentanţi ai tuturor arhivelor de televiziune din întreaga lume.
 

FIAT/IFTA organizează acest eveniment major în diferite ţări, acesta fiind găzduit, de regulă, de membrii locali ai Federaţiei. În premieră, în 2024, gazda acestui eveniment de tradiţie în domeniul arhivelor audiovizuale este Televiziunea Română.
 
Dezbaterile conferinţei vor acoperi diverse subiecte cum ar fi:
  • provocările şi oportunităţile în conservarea mass-media
  • considerentele etice legate de transformările tehnologice şi alegerile strategice pentru echipele de management ale arhivelor
  • utilizarea inteligenţei artificiale în managementul şi accesibilitatea arhivelor
  • colaborările interinstituţionale
  • provocările generate de migraţie sau responsabilitatea ecologică sunt
 
Între titlurile ce vor fi puse în discuţie în cadrul conferinţei amintim: „AI şi copyrights: o explorare a aspectelor legale în privinţa utilizării inteligenţei artificiale”, „Noi modalităţi de valorificare şi riscurile asociate în producţia de podcasturi”, „Arhivele audiovizuale din perspectivă ecologică: amprenta climatică a memoriei noastre” sau „Arhivele audiovizuale şi migrarea acestora în cloud”.
 
Dan-Cristian Turturică, Preşedinte Director General al SRTv, la deschiderea evenimentului:
 
„Este un eveniment pe care îl aşteptăm de doi ani. Vreau să vă spun că echipa noastră care lucrează la Arhivele TVR este esenţială pentru Televiziunea Publică din România. Patru noi canale de televiziune au fost deschise în ultimii doi ani.
 
În cazul a cel puţin trei dintre ele, acest lucru nu ar fi fost posibil fără munca grea depusă de echipa noastră de la Arhivă. Unul dintre canale este TVR Cultural şi, cu ajutorul echipei, am putut oferi telespectatorilor români multe dintre producţiile culturale, spectacole şi evenimente de cultură demult uitate.”
 
Brecht Declercq, Preşedintele Federaţiei Internaţionale a Arhivelor de Televiziune:
 
„Sunteţi martorii vibraţiei acestei comunităţi, atmosferei calde pentru care Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune e cunoscută de mulţi ani ”.
 
Mai multe detalii despre programul conferinţei pot fi accesate pe pagina oficială a  FIAT/IFTA: https://fiatifta.org/
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus