Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Cu cine a semnat Radu Banciu pentru un nou proiect editorial

 
EXCLUSIV Paginademedia. Cu cine a semnat Radu Banciu pentru un nou proiect editorial

Mutare importantă. Jurnalistul Radu Banciu, care a încheiat recent colaborarea cu televiziunea Prima Sport, se va ocupa de un nou proiect editorial.

Publicitate

Din informaţiile PaginadeMedia, Radu Banciu se alătură proiectului IAMsport, o publicaţie de sport lansată de doar un an şi coordonată editorial de Victor Vrînceanu.

Banciu a început deja să lucreze la publicaţia de sport de la 1 octombrie şi urmează să înceapă curând şi o emisiune video, dar se va ocupa şi de scris. 

Totodată, doi producători cu experienţă în televiziune au venit la IAMsport.

Unul dintre nume este Floriana Iacob, jurnalistă cu peste 20 de ani de experienţă în zona de sport. Ea a început în presa scrisă, la ProSport şi GSP, iar ulterior a migrat către TV, la GSP TV şi la ştirile din sport ale Antenei şi la emisiunea Neatza cu Răzvan şi Dani. 

Tot la IAMsport a venit de curând şi Emilia Vlaicu, exKanal D, care este noul producător general. Practic, din informaţiile Paginademedia.ro, Emilia Vlaicu va coordona toate producţiile video pe care platforma urmează să le dezvolte. 

Contactat de Paginademedia.ro, Victor Vrînceanu a confirmat informaţiile şi a declarat: 

„Radu Banciu este parte din echipa noastră începând cu 1 octombrie. Este unul dintre cei mai buni ziarişti români, iar venirea lui este parte din strategia de dezvoltare a diviziei video din cadrul proiectului I AM MEDIA.

Ne bucurăm că este alaturi de noi şi suntem siguri că vom avea împreuna proiecte de succes care vor fi pe placul publicului."

IAMsport a făcut numeroase achiziţii în ultimul an. Jurnalistul Costin Ştucan, care a plecat după o lungă experienţă la Gazeta Sporturilor, s-a alăturat proiectului în luna aprilie a acestui an. La fel şi jurnalistul Adrian Florea, redactor-şef adjunct la IAMsport, venit tot de la GSP. 

În publicaţia IAMsport mai semnează, editorialişti, Ştefan Beldie, Dan Capatos, Marius Mitran, Vali Moraru şi Andrei Ciobanu. 

Despre Radu Banciu

Radu Banciu şi-a început cariera acum 27 de ani, în presa sportivă, la ziarul ProSport. Ulterior a trecut la Gazeta Sporturilor.

La finalul anilor '90, Banciu şi-a făcut intrarea în televiziune. Mai întâi, tot pe zona sportivă: a comentat vreme de 10 ani Turul Franţei pe Eurosport, alături de Radu Naum.

Ulterior, Radu Banciu a făcut trecerea a început să facă emisiunea de tip „revista presei”, la B1 TV, unde a făcut emisiunea timp de 10 ani. Dar în paralael a avut şi emisiune la radio, la Sport Total FM.

Colaborarea cu B1 TV nu a fost lipsită de peripeţii. Postul a atras de mai multe ori amenzi din cauza reacţiilor dure pe care le-a avut pe post. 

În urmă cu 4 ani a început să facă o emisiune de sport la Prima TV, iar apoi la Prima Sport. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus