Skip to main content

Valentina Pufulescu a demisionat de la Euronews. „Am încercat să arătăm că în România se poate face şi altfel de televiziune, decât cea care îşi ţine telespectatorii prizonieri într-o spaimă continuă”

 
Valentina Pufulescu a demisionat de la Euronews. „Am încercat să arătăm că în România se poate face şi altfel de televiziune, decât cea care îşi ţine telespectatorii prizonieri într-o spaimă continuă”

Jurnalista Valentina Pufulescu a demisionat de la televiziunea de ştiri Euronews, unde în ultimii doi s-a ocupat de coordonarea reporterilor redacţiei. Valentina Pufulescu, care în trecut a lucrat la televiziuni precum Romania TV, Realitatea TV şi Pro TV, a făcut anunţul plecării pe pagina sa de Facebook, unde a explicat că în continuare se va ocupa de propriul business. În paralel, ea este trainer de dicţie şi pentru reporterii Pro TV. 

Publicitate

„Nu ştiu cum poate fi catalogată decizia pe care am luat-o. Mi-am dat demisia de la Euronews România ca să mă pot concentra exclusiv pe ce îmi place cel mai mult să fac: să ajut oamenii să vorbească eficient în faţa oricărui public.

Au fost doi ani şi jumătate buni şi nebuni, în care, împreună cu colegii mei, am încercat să arătăm că în România se poate face şi altfel de televiziune, decât cea care îşi ţine telespectatorii prizonieri într-o spaimă continuă”, a explicat jurnalista în postarea sa. 

Ea a explicat că în continuare se va concentra pe proiectul Shift, pe care l-a lansat în 2020, după plecarea de la Romania TV, ce oferă cursuri de jurnalism, public speaking şi media pentru politicieni, directori de companii şi persoane publice. 

„Voi încerca să-mi consolidez proiectul SHIFT ca să devină unul de referinţă pe piaţa specialiştilor în comunicare. Voi continua să-i ajut pe oameni să-şi creeze reflexe bune care să le facă viaţa mai uşoară atunci când trebuie să pregătească şi să livreze un mesaj cu sens şi impact, indiferent de situaţie şi public.

După 25 de ani de presă, dintre care 21 neîntrerupţi în televiziunea de ştiri, îmi doresc să învăţ cât mai multă lume ce m-a învăţat pe mine meseria: să comunic clar, concis, coerent, corect şi convingător, atât la televizor, cât şi pe scenă, în sala de curs, social media sau online”, a continuat Valentina Pufulescu.

Anunţul Valentinei Pufulescu: 

„Curaj. Nebunie. Adrenalină. Shift radical.

Nu ştiu cum poate fi catalogată decizia pe care am luat-o. Mi-am dat demisia de la Euronews România ca să mă pot concentra exclusiv pe ce îmi place cel mai mult să fac: să ajut oamenii să vorbească eficient în faţa oricărui public.

Au fost doi ani şi jumătate buni şi nebuni, în care, împreună cu colegii mei, am încercat să arătăm că în România se poate face şi altfel de televiziune, decât cea care îşi ţine telespectatorii prizonieri într-o spaimă continuă.

Poate este un gen jurnalistic mai plictisitor, dar cu siguranţă este unul corect, aşezat şi echilibrat. Le doresc colegilor mei mult succes în continuare şi să nu renunţe la visul de a produce o schimbare bună în obişnuinţele telespectatorilor şi cititorilor.

Ce voi face în continuare?

Îmi voi creşte "copilul".

Voi încerca să-mi consolidez proiectul SHIFT ca să devină unul de referinţă pe piaţa specialiştilor în comunicare. Voi continua să-i ajut pe oameni să-şi creeze reflexe bune care să le facă viaţa mai uşoară atunci când trebuie să pregătească şi să livreze un mesaj cu sens şi impact, indiferent de situaţie şi public.
După 25 de ani de presă, dintre care 21 neîntrerupţi în televiziunea de ştiri, îmi doresc să învăţ cât mai multă lume ce m-a învăţat pe mine meseria: să comunic clar, concis, coerent, corect şi convingător, atât la televizor, cât şi pe scenă, în sala de curs, social media sau online.

Atât de aici!

Colegi, aveţi legătura!”

Carte de vizită

Valentina Pufulescu şi-a dat demisia de la Romania TV la sfârşitul lui 2020, post la care avea funcţia de redactor-şef adjunct al televiziunii şi EOD. Fusese angajată a postului din 2011, încă de la lansare.

După plecarea de la televiziunea de ştiri, a lansa o serie de cursuri de jurnalism, prezentare profesională şi public speaking, după cum declara, la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro.

A intrat în presă în redacţia ştirilor Pro TV, apoi a fost la Ştirile Prima TV.

Din 2004 până în 2011, Valentina a fost corespondent special la Guvernul României pentru Realitatea TV. Din 2011 a ocupat funcţiile de redactor-şef adjunct şi Editor of The Day pentru România TV.

Citeşte şi: 

Demisie la vârful România TV. Pleacă redactorul-şef adjunct, după aproape zece ani. Ce va face

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus