VIDEO. Nume importante din muzica românească în noul episod Vânătorii de comori, de pe History, un fel de Aşii Amanetului de România. Nicu Covaci (Phoenix), Bogdan-Mihai Simion şi Mircea Florian, unul dintre pionierii muzicii electronice din România vin la ediţia de marţi, 28 mai.
Ocazie cu care Paginademedia.ro publică un interviu cu showrunnerul emisiunii - Flavia Negoescu - care ne explică tot conceptul.
Înainte de interviu, câteva detalii despre ediţia cu muzicieni.
Bogdan Simion - lăutar modern, cobzar, culegător de folclor, doctor în litere este "clientul". Practic, el le dă o "comandă" vânătorilor de comori, iar aceştia pornesc în căutarea obiectului dorit. Aşa ajung la Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix şi la Mircea Florian.
Emisiunea va fi difuzată marţi, 28 mai, de la ora 21.00, pe History Chanel.
GALERIE FOTO. Ediţia Vânătorii de comori cu muzicieni în imagini
Flavia Negoescu, showrunner Vânătorii de comori: "Vrem să spunem poveşti din trecutul nostru prin intermediul unor obiecte foarte interesante"
Ce îşi propune emisiunea? Flavia Negoescu, showrunner Vânătorii de comori, explică într-o propoziţie conceptul: "să spunem poveşti din trecutul nostru prin intermediul acestei emisiuni şi prin intermediul unor obiecte foarte interesante."
Într-un interviu video acordat Paginademedia, ne vorbeşte de vedetele care apar în show, despre ideea emisiunii, dar şi despre planuri: "Vânătorii" din România vor trece graniţa.
Cine sunt cei care vor să vândă obiecte personale în cadrul emisiunii?
Dumitru Prunariu, primul român ajuns în spaţiu.
Nicu Covaci, solist şi chitarist al formaţiei Phoenix.
Familia lui Valeriu Sterian, cântăreţ de muzică folk şi rock.
Mircea Florian, cântăreţ de muzică folk şi rock.
Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceauşescu şi profesor al Universităţii Politehnice din Bucureşti.
Designer-ul Cătălin Botezatu, vloggerul Zaiafet, actorul Augustin Viziru şi cobzarul Bogdan Mihai Simion se numără printre numele clienţilor participanţi la Vânătorii de Comori: România.
Cum i-au găsit pe Aşii Amanetului de România?
Flavia Negoescu: „Am trecut sincer prin mai multe etape, în speranţa că vom găsi o echipă care să combine atât partea asta de anticariat şi vechituri cu o variantă mult mai realistă a unei negocieri că dinamica dintr-un dintre un magazin de vechituri care combină şi chestia asta ai consignaţie şi am ajuns la e un pic diferită faţă de ce se întâmplă într-un anticariat, unde ai o clientelă mult mai nişată.
Sunt oameni cu care te vezi de 20 de ani de zile şi noi aveam nevoie de un profil de magazin care speram să existe în România şi nu ştiam la momentul respectiv că există. Care să facă mai de toate să fie deschis la foarte multe tipuri de interacţiuni cu clienţii săi să facă şi comisioane, vânzări personal, shopping, să facă şi strict să facă tot felul de lucruri.
Şi aşa am ajuns după multe biserici la băieţi, găsindu-le magazinul din Sibiu. Am fost acolo, ne-am cunoscut. Am aflat cu această ocazie că au şi un magazin în Bucureşti, pe care tocmai îl deschiseseră la momentul respectiv şi am zis că pare să fie un proiect pe care putem să-l facem uşor împreună.”
„Şi acest lucru, că ei sunt şi-au spus despre ei că sunt aşii amanetului în România, din punct de vedere al căutărilor pe internet, asta ne-a ajutat un pic mai repede să ajungem la ei. Însă acuma nu vor fi doar doar Aşii Amanetului din România, vor fi Vânătorii de Comori şi vor fi eroii acestei poveşti de pe HISTORY Channel.”
Vezi un reportaj VIDEO pe platourile de filmare, aici: VIDEO EXCLUSIV. Am fost "acasă" la Aşii Amanetului de România. Îşi spuneau "Aşii Amanetului" înainte să fie aleşi pentru emisiunea de pe History
Va fi emisiunea disponibilă şi în alte ţări?
„Vânătorii de comori va fi cu siguranţă disponibil şi în alte pieţe, probabil iniţial, începând în zona asta de Europa. Ca să zic aşa, pe la vecinii noştri, urmând bineînţeles şi asta este decizia broadcaster-ului, dacă o va transforma într-un produs internaţional.”
Va fi un al doilea sezon?
„Noi nu putem decât să sperăm pentru un al doilea sezon, pentru că simt că ăsta e aşa un fel de promo. Acea Românie România de oferit în termeni de obiecte cu poveşti foarte interesante şi am încredere că suficient de mulţi români vor fi atraşi de acest format.
Cât să putem să continuăm să spunem poveşti din trecutul nostru prin intermediul acestei emisiuni şi prin intermediul unor obiecte foarte interesante.”
Ce este „Vânătorii de Comori: România?”
Vânătorii de Comori: România este o serie de şase episoade care şi-a avut premiera la data de 14 mai pe History Channel România.
O echipă de patru dealeri/anticari de obiecte de epocă, formată din Liviu Andrei, Gabi Badea, Dan Greere şi Ştefana Micu, are la dispoziţie 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important.
VIDEO. Flavia Mihăescu, totul despre emisiunea Vânătorii de Comori
Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro