Skip to main content

INTERVIUL LUNII. Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, viitor membru CNA, vine în DIRECT în Studioul Paginademedia

 
INTERVIUL LUNII. Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, viitor membru CNA, vine în DIRECT în Studioul Paginademedia

INTERVIUL LUNII. Un nou membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului vine în Studioul Paginademedia. Este vorba despre numirea care a avut cele mai multe voturi: Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Publicitate

Vasile Bănescu a fost validat de Parlament ca membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului, în contextul în care, la sfârşitul anului, expiră mandatele mai multor membri. Bănescu a fost propus de Guvern pentru această poziţie.

Numirea lui Bănescu (făcută de Guvernul PSD - PNL condus de Marcel Ciolacu) - o surpriză - a adunat cele mai multe voturi, inclusiv din partea USR.

Vasile Bănescu va fi în DIRECT în Studioul Paginademedia miercuri, 16 octombrie, în jurul orei 12.00.

Ce vom discuta?

  • Cum a venit propunerea de a fi membru CNA?
  • Ce l-a determinat să accepte?
  • Cum vede rolul CNA? Cum vede rolul televiziunilor?
  • Cum va trata derapajele?
  • Cum a fost relaţia lui cu televiziunile, ca purtător de cuvânt al Patriarhiei?
  • Televiziunile şi moralitatea. Televiziunile şi valorile.

Şi multe, multe altele. Dacă aveţi întrebări, le puteţi pune sub forma unor comentarii.

Guvernul României l-a propus ca membru în CNA pe fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, iar propunerea a fost validată de Parlament. 

Vasile Bănescu a fost numit în fruntea comunicării BOR în anul 2015, după tragedia din Colectiv. La momentul respectiv, Biserica Română ajunsese în centrul atenţie din cauza modului cum a reacţionat în cazul tragediei şi mai ales a modului în care a comunicat purtătorul de cuvânt de atunci, părintele Constantin Stoica.

Vasile Bănescu venea din trustul de presă al Patriarhiei. El era Director al Departamentului „Credinţă şi Cultură” de la Trinitas şi realizator de emisiuni. 

În luna iulie a acestui an, Bănescu şi-a anunţat demisia din funcţia pe care a deţinut-o timp de opt ani, invocând motive personale. 

Plecarea lui a venit în contextul mai multor schimburi de replici pe care le-a avut cu ÎPS Tudosie, căruia i-a sancţionat derapajele de-a lungul timpului.

Bănescu este realizator al emisiunii „Credinţă şi cultură” la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus