Skip to main content

VIDEO. Un YouTuber american a filmat şapte zile în Salina Turda. Clipul a depăşit 50 de milioane de vizualizări

 
VIDEO. Un YouTuber american a filmat şapte zile în Salina Turda. Clipul a depăşit 50 de milioane de vizualizări

Vloggerul MrBeast, cu peste 320 de milioane de urmăritori, face furori în online după ce a filmat cel mai recent clip al său în Salina Turda, una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din România. În doar două zile de când a apărut online, clipul a depăşit 50 de milioane de vizualizări. 

Publicitate

MrBeast spune că a petrecut şapte zile în ceea ce numeşte el „un oraş subteran”, alături de alţi influenceri. În fiecare dintre cele şapte zile el a explorat anumite zone din salină, unele nedestinate publicului. În plus, fiecare zi a adus câte un nou invitat special, influenceri americani celebri, printre care Logan Paul şi Speed. 

„Deşi pare ca ceva din viitor, acest oraş este construit în interiorul unei mine ce datează de acum 1000 de ani şi care are nenumărate coridoare şi încăperi. Cine ştie peste ce orori vom da”, a spus MrBeast. 

Salina Turda este una dintre cele mai vechi de la noi, considerându-se că începuturile mineritului în sare la Turda s-a întâmplat undeva între secolele XI - XIII. 

În anul 1075 apar primele documente în care se menţionează vama ocnelor, la cetatea Turda „în locul în care se cheamă în ungureşte Aranyas, iar în latineşte Aureus”. 

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, salina a fost folosită de populaţia oraşului ca adăpost antiaerian. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus