Skip to main content

Virgil Ianţu şi echipa Copiii spun..., manifest cu ocazia Zilei Copilului, despre bullying-ul online

 
Virgil Ianţu şi echipa Copiii spun..., manifest cu ocazia Zilei Copilului, despre bullying-ul online

De 1 Iunie, Virgil Ianţu şi echipa Copiii spun... lansează un manifest despre fenomenul bullying-ului online şi abuzului verbal la care sunt supuşi copiii de către adulţii din jurul lor.

Publicitate

La trei ani de când Virgil Ianţu şi Romanian Artists Agency relansau emisiunea Copiii spun lucruri trăsnite, prezentatorul lansează alături de copii un manifest prin care doresc să sublinieze importanţa comportamentului responsabil al adulţilor în mediul online.

Emisiunea Copiii spun... a fost lansată în 2021 şi este o co-producţie a lui Virgil Ianţu. Iniţial, emisiunea a fost un proiect exclusiv online, difuzat în fiecare joi pe canalul de YouTube al lui Virgil Ianţu. Din 2022, emisiunea a trecut şi la TV, pe postul public de televiziune, la TVR 1.

Ce spune Virgil Ianţu?

"Am observat tot mai des un fenomen îngrijorător: copiii sunt supuşi abuzurilor verbale şi comentariilor jignitoare. Sunt criticaţi pentru opiniile lor, pentru modul în care vorbesc, pentru pasiunile lor sau pentru felul în care se exprimă.

Această libertate de exprimare prost înţeleasă îi transformă pe mulţi adulţi în agresorii copiilor pe care ar trebui de fapt,  să-i susţină în exprimarea emoţiilor şi gândurilor lor. Aceştia reprezintă oglinda societăţii noastre şi este de datoria noastră să îi protejăm şi să îi ghidăm cu blândeţe.

Mă bucură ca datorită emisiunii “Copiii spun”…cu mine, ei îşi fac auzite vocile şi gândurile, dar e trist când observi câtă judecată şi energie negativă întâmpină în online dar şi, în general, în jurul lor. Şi nu mă refer doar la copiii ce vin în emisiune.

Copiii şi adolescenţii care apar în reclame, filme, care îşi fac propriile canale media, care îşi explorează pasiuni, care încearcă să îşi facă într-un fel sau altul vocea auzită, care încearcă să inspire. Adulţii care au astfel de porniri ar trebui să se uite din nou la copilul din ei, care ar trebui să nu dispară niciodată. Orice vorbă aruncată în vânt, orice jignire sau judecată, poate marca un copil pe termen lung.”

Emisiunea Copiii spun... a fost lansată în 2021 şi este o co-producţie a lui Virgil Ianţu. Iniţial, emisiunea a fost un proiect exclusiv online, difuzat în fiecare joi pe canalul de YouTube al lui Virgil Ianţu. Din 2022, emisiunea a trecut şi la TV.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus