Skip to main content

RECOMANDARE. Vocea Semnelor, primul festival de muzică dedicat susţinerii copiilor cu deficienţă de auz, are loc în weekend

 
RECOMANDARE. Vocea Semnelor, primul festival de muzică dedicat susţinerii copiilor cu deficienţă de auz, are loc în weekend

Vocea Semnelor, festivalul de muzică dedicat susţinerii copiilor cu deficienţă de auz, va avea loc pe 21 şi 22 iunie 2024 la Club Fabrica, Strada 11 Iunie, şi va aduce pe scenă trupe tinere şi consacrate din industria muzicală.

Publicitate

Festivalul este organizat pe două zile şi două genuri muzicale. 

Prima zi. Pe 21 iunie, festivalul începe cu o seară de Alternative Rock, seara fiind incheiată de doua trupe recunoscute în industrie. Prima dintre cele două este „Stema”, trupa populară în rândul tinerilor pentru stilul nonconformist abordat.

Seara este încheiată de veteranii punk-ului romanesc: ZOB, cunoscuţi pentru umorul, dar şi energia nebună din piesele lor.

A doua zi. Cea de-a doua seară va fi dedicată genului Hard and Heavy, seara fiind încheiată de ANTON, una dintre cele mai iubite trupe de către comunitatea rock şi moto, câştigătoare Eurovision 2016 şi recunoscută prin actele lor de binefacere.

Muzica rockerilor de la ANTON este bine ancorată în realitate, aceştia interpretând şi imnul celei mai mari asociaţii caritabile moto din România - Bikers for Humanity.

„Vocea Semnelor” are ca scop conştientizarea şi sprijinirea tinerilor hipoacuzici, promovând în acelaşi timp generozitatea şi spiritul civic. Festivalul va beneficia de o promovare intensă pe reţelele de socializare, cu concursuri şi parteneriate media, inclusiv cu ROCK FM.

Organizatorii vizează strângerea a 20,000 lei din vânzarea biletelor şi se aşteaptă o participare masivă a tinerilor, având în vedere că evenimentul coincide cu finalul anului şcolar. Spectatorii sunt încurajaţi să participe şi să susţină această cauză nobilă, bucurându-se de muzică bună şi contribuind la integrarea socială şi profesională a copiilor cu deficienţe de auz.

Ideea festivalului a pornit din dorinţa de conştientizare generală a existenţei tinerilor hipoacuzici în societate.

"Am căutat o metodă pentru a reuşi să susţinem copiii cu astfel de probleme. Gândul de a ajuta copii ce nu se pot bucura de muzică exact printr-un festival rock întăreşte ideea de comuniune şi integrare, servind perfect scopul asociaţiei noastre", spun organizatorii.

Scopul Asociaţiei VOCEA SEMNELOR este de a îmbunătăţi corelarea dintre oferta de educaţie şi formare profesională şi nevoile de dezvoltare socio-economică la nivelul unităţilor de învăţământ care oferă servicii educaţionale pentru elevi cu deficienţe de auz din România, dar şi de a realiza incluziunea prin implicarea tuturor celor interesaţi într-un program educaţional de activităţi ce promovează intens, printre altele, integrarea socială, precum şi încurajarea elevilor din şcolile de masă de a se dedica activităţilor desfăşurate cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale, nu doar în cadrul proiectelor, dar şi după terminarea acestora, în scopul susţinerii acestui proces de integrare socială şi dezvoltare educaţională.

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus