Skip to main content

Voxa, platforma românească de audiobook-uri, se extinde în Italia

 
Voxa, platforma românească de audiobook-uri, se extinde în Italia

Business local se extinde în Italia. Voxa, aplicaţia de streaming pentru audiobook-uri şi e-book-uri, începe expansiunea internaţională şi se lansează în Italia. Din 15 mai, serviciul va fi disponibil pentru ascultătorii italieni, cu o librărie de peste 100.000 de titluri în limba italiană şi engleză, anunţă compania.

Publicitate

În strategia de expansiune dezvoltată de Voxa, Italia s-a evidenţiat ca o piaţă majoră de carte, cu o valoare totală de aproximativ 1,8 miliarde de euro în 2023, dar cu o penetrare digitală de doar 6%, prezentând o oportunitate semnificativă de creştere, anunţă compania.

Voxa anunţă totodată că va investi, până la sfârşitul anului 2024, peste 2 milioane de euro în dezvoltarea operaţiunilor din Italia.

În acest sens, compania a deschis un birou în Milano şi are deja o echipă locală care să gestioneze implementarea strategiei de lansare şi dezvoltare în Italia. Coordonarea regională şi dezvoltarea tehnologiei vor fi gestionate de hub-ul regional al companiei din Bucureşti.

Dan Vidraşcu, CEO Voxa:

„Planurile ambiţioase şi premierele vor continua în România, care rămâne o piaţă cheie pentru Voxa. Expansiunea internaţională nu reprezintă o schimbare în focusul nostru, ci dovada că am creat un produs şi un model de business valoroase, care se vor bucura de recunoaştere şi peste hotare.

Acest lucru dovedeşte încă o dată că resursele şi talentul local ne pot aduce la acelaşi nivel cu marii jucători la nivel global. Credem că tehnologia Voxa o să fie apreciată şi adoptată cu succes într-o ţară precum Italia.” .

În linie cu structura ofertei din România, Voxa va avea disponibile două opţiuni de abonamente nelimitate: lunar şi anual.  

Platforma Voxa, Supranumită şi un Netflix al cărţilor, s-a lansat în România în 2021 şi avea deja, doi ani mai târziu, peste 300.000 de useri activi. În prezent, platforma Voxa cuprinde peste 70.000 de titluri (audiobook şi e-book în limba română şi în limba engleză) cât şi cea mai mare colecţie de audiobook-uri în limba română din lume.

Peste 50.000 de români care locuiesc în străinătate sunt ascultători activi de audiobook-uri în limba română, arată rezultatele studiului „Piaţa de carte digitală din România”, prima cercetare de piaţă dedicată audiobook-urilor şi e-book-urilor din România, realizată de către Voxa în mai 2023. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus