Skip to main content

G4media lansează un nou proiect, Pets&Cats. „Este un potenţial de business foarte mare”

 
G4media lansează un nou proiect, Pets&Cats. „Este un potenţial de business foarte mare”

Grupul de presă G4Media lansează un nou site, al patrulea din portofoliul său. Este vorba despre Pets&Cats, prima publicaţie online dedicată iubitorilor de animale. 

Publicitate

Este o publicaţie ce va acoperi tot de ce ţine de zona animalelor de companie, de la ştiri, la business, zona de Tech sau mâncare. 

Jurnalistul Dan Tăpălagă, unul dintre proprietarii grupului de media, spune că a observat un interes sporit din partea cititorilor G4Media pentru tipul acesta de subiect.

„Societatea românească a evoluat foarte mult în ultimii ani, puterea de cumpărare a crescut, astfel încât animalele de companie au devenit ceva obişnuit.

Apoi, animalul de companie a devenit al treilea membru al familiei. Devenind al treilea membru al familiei în care proprietarii, stăpânii lor, investesc nu doar afecţiune ci şi foarte mulţi bani, vedem că s-a dezvoltat o întreagă afacere vizibilă cu ochiul liber”, a declarat jurnalistul pentru Paginademedia.ro.

„Există o piaţă pentru tipul acesta de afacere. Dacă ne uitam în jurul Bucureştiului o să vedem că au apărut foarte multe supermaketuri pentru câini şi pisici, aşa cum sunt cele pentru oameni. Hoteluri şi toată infrastructura medicală, cabinete veterinare, spitale dedicate, centre de îngrijire şi înfrumuseţare etc.”, a continuat jurnalistul. 

Nu există nici un site cu conţinut dedicat

El ne-a povestit că a descoperit totdată că nu există produse media dedicate acestei industri, prin urmare a decis să umple acest gol cu un nou produs. 

„Business-ul s-a dezvoltat în jurul acestui al treilea membru al familiei şi am avut curiozitatea să vedem dacă conţinutul editorial urmează acest interes. Răspunsul a fost aproape şocat pentru noi, jurnalişti cu experienţă în producerea de content. Răspunsul este: NU! Nu există nici un site cu conţinut dedicat. Există grupuri de iubitori de animale pe Facebook, există site-uri de comerţ cu animale, dar site-uri de conţinut dedicat, nu există”.

„Business-ul e acolo, piaţa e acolo, interesul există, societatea românească s-a maturizat şi, din acest punct de vedere, vedem o sensibilitate sporită faţă de tipul acesta de subiect şi totuşi nu avem un site dedicat. G4Media şi-a propus să umple acest gol cu Pets&Cats”, a mai spus Tăpălagă.

„Ne propunem să fim un site de referinţă”

„E esenţial ca antreprenorii, lumea de business care activează în zona asta, e o întreaga industrie care s-a dezvoltat acolo, de la producători pentru mâncare pentru pisici, până la îmbrăcăminte pentru animale de companie şi aşa mai departe, să ştie că au în Pets&Cats un partener pentru că şi aici e o zonă la care puţină lume se uită, dar e o zonă care s-a dezvoltat puternic”, a mai explicat jurnalistul pentru Paginademedia.ro.

El a remarcat că sunt producători români de mâncare pentru animale, producători români de haine şi de jucării pentru animale.

„Când vezi în jurul Bucureştiul 4-5 supermarketuri care arată fix ca cele pentru oameni, îţi dai seama că acolo este un potenţial de business foarte mare, pentru că spre deosebire de alte domenii, acesta este un domeniu iraţional, cheltuielile sunt iraţionale. Orice proprietar de animal de companie înţelege când spun asta”, a mai adăugat el.

Tăpălagă explică: „Când intri într-un magazin, comportamentul este foarte similar după comportamentul pentru bebeluşi. Investim într-un animal pentru companie la fel cum investim pentru un copil. Cheltuieli iraţionale, nenecesare, dar o face pentru că îţi iubeşti animalul de companie atât de mult încât cumperi uneori şi ceea ce nu are nevoie.”

De ce acest nume?

„Există animale de companie şi există pisici. Pisicile sunt altă specie. Ele domină, sunt reginele animalelor de companie şi am zis să recunoaştem lucrul acesta încă din titlu: sunt Pets and Cats”, a explicat jurnalistul pentru Paginademedia.ro.

Site-ul este coordonat de Ana Maria Cristea, cea de la care a pornit ideea acestui proiect. 

„Ideea originară a pornit de la ea. Ea şi-a dat licenţa la Londra cu un proiect dedicat animalelor de companie. Am văzut acest proiect şi de-acolo ne-am inspirat. Ideea ne-a venit văzând acel proiect şi cum stau lucrurile în România”, ne-a explicat Dan Tăpălagă.

Site-ul Pets&Cats mai are şi o echipă de 4 colaboratori. „Sunt foşti şi jurnalişti şi actuali ONG-işti cu experienţă, iubitori de animale şi asta se vede în materialele proprii pe care le avem deja pe site.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus