Ringier a fost destinatarul unui cadou inedit (şi deloc întâmplător) din partea Adevărul Holding. Ca şi alte aproape 20 de agenţii media, Ringier a primit un imens tort Click Nr.1 (de aproape 20 de kilograme), prin care tabloidul îşi declară statutul de lider, după ce, susţin editorii – Adevărul Holding, Click a depăşit şi Libertatea, ziarul care a dominat vânzările în ultimii şapte ani.
Click a trimis două torturi la Ringier: unul pentru Marius Hagger, directorul general şi unul pentru Ana Niţă, redactor-şef Libertatea. Din informaţiile paginademedia.ro, şeful Ringier nu a gustat cadoul Click. Cel puţin unul dintre torturi, cel pentru Marius Hagger, a făcut cale întoarsă.
Context: Încă de la lansare, ţinta Click a fost tabloidul Libertatea. Redacţia Click s-a format după o migraţie masivă a unor jurnalişti de la Libertatea (inclusiv Adrian Halpert, fost redactor-şef Libertatea şi actual director editorial Adevărul Holding). Numele ziarului Click seamănă cu tabloidului editat de Ringier în alte ţări – Blick. Conceptul grafic al Click s-a suprapus, cel puţin la început, cu layoutul Libertatea.
De ce cadoul a ajuns şi la Ringier? Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding, spune că nu e nicio umbră de ironie în gestul Click.
Răzvan Corneţeanu, pentru paginademedia.ro:
“Am trimis torturi tuturor agenţiilor şi mi se părea normal să ajungă şi la ei. Este chiar o încercare de detensionare a relaţiilor, în condiţiile în care am văzut cum au luat prea în tragic situaţia competitorii noştri.”
“Nu a fost făcută cu nicio tentă de ironie.”
Înainte de Paşte, Click a pornit o campanie agresivă prin care anunţa că a schimbat liderul Libertatea. Potrivit spotului, Click vinde 250.000 de exemplare, la 50.000 diferenţă de Libertatea, liderul din ultimii şapte ani.
În condiţiile în care nu sunt încă disponibile date BRAT, de unde ştie Click de diferenţă?
Răzvan Corneţeanu: “Ştiu exact cât vând. Ştiu câ vând 200.000 de exemplare. Fiecare îşi studiază competiţia”.
De ce?
În primul rând, am construit o echipă, apoi am investit în editorial şi ne-am văzut de treabă. Au fost multe investiţii în zona editorială, susţinute de acţiuni puternice de marketing.
Suplimentul TV Click are 80 de pagini şi 44 de programe. Era de aşteptat să vină şi rezultatele.
Cât s-a investit în ultimul an?
Răzvan Corneţeanu nu a înaintat nicio cifră.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roOrizontul de amortizare?
Este o investiţie pe termen lung. Dar acum sunt fluctuaţii mari cauzate de criză. Se poate amortiza între trei şi şapte ani.
Comentarii
200 000 - Libertatea + 250 000 Click = 450 000 exemplare.
Proprietatea morala de 450 000 exemplare se datoreaza celui care a gandit formatul, nu unor ziaristi care au furat si acum se mai si lauda cu asta.
Cand vom vedea ceva original de la cei care sunt angajati Click?
Cand vor castiga si ei bani pe creativitatea lor voi fi primul care va zice BRAVO!
Succes
nu mai cumpar nimic de la ei, am listat ce vor sa scoate ambele trusturi si ma duc la vechile anticariatem imi iau de acolo si salut
nu mai citesc nici adevarul, nici jurnalul nici click nici saptamana financiara. la revedere. Citesc evz si cotidianu si ziua.
Acest ziarist de care n-a auzit nimeni se numeste Razvan Corneteanu. Avea si o poza, o figura de copil impertinent, un fel de Domnul Goe obraznic.
Ar trebui ca redactorul sef de la Adevarul sa-l dea afara pe Corneteanu asta.
Adica el 'studiaza' competitia in sensul ca si-a luat laptopul Ringier cu el la Adevarul???
Si tot el e cu povestea plagiatului Jurnalului lui Tolstoi, si a traducerii cartii lui Vintila Corbul, si tot asa...
in cazul ca intrebarile retorice de mai sus nu-si ating scopul, o s-o spun limpede: mi-ar fi rusine sa ma numesc Corneteanu in zilele noastre!