ACTUALIZARE: Spotul Gusto va fi difuzat după ora 23.00, din cauza caracterului şocant, a decis astăzi Consiliul Naţional al Audiovizualului, după o discuţie cu reprezentanţii companiei care produce pufuleţii. “Dacă s-a încercat o parodie, aţi făcut o parodie foarte nereuşită”, a spus Dan Grigore. “Clipul este de un prost gust covârşitor. În România sigur că există un nivel al glumelor sadice, dar la nivelul imaginilor este şocant.”
Publicitate
O căpâţână fără trup mânâncă pufuleţi pe covor. Corpul decapitat umblă bezmetic prin cameră şi încearcă să se orienteze, la indicaţiile căpăţânii, care nu pare să aibă o mare problemă. Ce a fost în spatele acestui scenariu ? Creatorii Gusto au explicat detaliat ce au avut în cap când au creat reclama fără cap. Pentru că, dacă nu v-aţi dat seama, este vorba despre un spot pentru pufuleţii Gusto.
Iată mai întâi reclama:
Spotul Gusto
Umor absurd, care ilustrează conceptul “Optimism indestructibil în orice situaţie ”. Aşa explică ideea Răzvan Căpănescu, directorul de creaţie al agenţiei Publicis, care a făcut reclama.
Dar cum s-a ajuns la reclama fără cap?
Răzvan Căpănescu, pentru paginademedia.ro:
„Am pornit de la un adevăr despre produs: spre deosebire de multe alte snack-uri, pufuleţii Gusto au doar mălai, sare şi aer. Nimic altceva. Nu ai de ce să te îngrijorezi. De aici a venit şi conceptul: optimismul indestructibil. Nimic nu trebuie să te îngrijoreze.”
De ce acest scenariu?
„Este o dramatizare care să atragă atenţia. Am luat şi noi umorul absurd, pentru a dramatiza ideea creativă, pentru că mi se pare o execuţie cinematografică memorabilă. Doar l-am dat lumii pe Eugen Ionesco.”
Reclama a fost concepută pentru un public tânăr, pentru adolescenţi, spune Căpănescu, o categorie de public dispusă să guste mesajul spotului.
“Totul a fost foarte gândit. Este o metaforă vizuală, te zguduie de pe canapea, dar îndeamnă la optimism în orice situaţie şi la nimic altceva. Este făcută pentru un anumit target – adolescenţii şi li se adresează într-un limbaj pe care îl gustă.”
De altfel, tocmai pentru a atinge publicul adolescent, mai spune Căpănescu, campania este difuzată pe posturile muzicale, pe Pro TV, Discovery Channel şi National Geographic.
În afara “spotului fără cap”, campania cuprinde şi o a doua reclamă, în aceeaşi notă absurdă.
Iată reclama Gusto nr. 2:
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Aici toti cretinii lucreaza in publicitate si se cred mari artisti.
Nu pot sa cred ca exista oameni care spun ca reclama e geniala, e clar ce grad de inteligenta au, si ce ii satisface pe ei.
Va recomand sa cautati pe internet emisiuni gen festivalul " Noaptea Devoratorilor de publicitate". Treziti-va nu mai fiti inculti!