Grupul Ringier a înregistrat, în România, o pierdere de peste 13 milioane de euro anul trecut. Potrivit datelor prezentate de conducerea grupului la Bucureşti, pierderea a fost de 57,6 milioane de lei.
"A fost un an catastrofal" a zis Michael Ringier, în timp ce Marius Hagger,şeful pe România, a vorbit despre 2009 ca despre "annus horribilis".
În România, scăderea este impresionantă. În 2008, Ringier termina anul cu profit - aproximativ 3,1 milioane de euro. În 2009, pierderea înregistrată s-a ridicat la peste 13 milioane de euro. Din ce cauză?
România a tras grupul Ringier în jos, admite Christian Unger, CEO Ringier Group:
"Fără România, afacerea Ringier în blocul Central şi Est European ar fi fost mult mai stabilă"
Dacă la nivel mondial scăderea investiţiilor în publicitate a fost de apro ximativ 28%, în România cifra se duce şi spre 70%.
Profitul Ringier România în ultimii ani
2007: 33,8 milioane lei
2008: 13 milioane de lei
2009: pierdere 57,6 milioane de lei
Cifra de afaceri a Ringier România în ultimii ani
2007: 216,9 milioane lei
2008: 171,8 milioane lei
2009: 124,3 milioane lei
Este România o piatră de moară pentru Ringier?
"Nouă ne place să rămânem aici", a răspuns Michael Ringier la întrebarea paginademedia.ro: Este România o piatră de moară pentru Ringier?
Michael Ringier:
"Chiar dacă între România şi celelalte ţări în care activează Ringier este o diferenţă foarte mare, nouă ne place să rămânem aici. Am început cu un ziar economic, am avut succes, dar şi Marius Hagger poate spune ce înseamnă să conduci un ziar economic în condiţii de criză. Ne concentrăm pe ziarele de bulevard şi mai puternic pe online."
Christian Unger:
"Este adevărat că România este ţara care a înregistrat cea mai mare pierdere, dar noi credem în această ţară, suntem de atât de mult timp aici şi suntem convinşi că împreună cu titlurile şi angajaţii noştri vom ajunge la un scenariu pozitiv."
Care este titlul care a înregistrat cea mai mare pierdere în 2009?
Oficialii Ringier nu au dat un răspuns clar. "Pierderea cea mai mare a fost înregistrată de un ziar cu un tiraj mare, având în vedere scăderea pieţei de publicitate", a spus Marius Hagger, fără a spune dacă este vorba de Libertatea (ziar editat de Ringier) sau de Evenimentul zilei (cotidian vândut lui Bobby Păunescu).
Au fost discuţii anul trecut, pentru vânzarea operaţiunilor din România?
Christian Unger:
"Anul trecut, toată lumea a discutat cu toată lumea", a spus Unger, ocolind un răspuns clar.
"Nu este planificată o vânzare, am verificat toate operaţiunile, suntem mulţumiţi cu măsurile de restructurare, o să continuăm pe viitor cu actualul portofoliu în România. Vrem să rămânem activei în România şi dorim să creştem cota afacerii digitale. Suntem destul de salbi în domeniul digital, dar vom încerca să îmbunătăţim lucrurile prin o serie de achiziţii, cel mai probabil în 2011."
Citeşte şi:
- De ce nu a intrat România în alianţa Ringier - Axel Springer
- Ringier şi-ar vinde cota din Kanal D “dacă cineva are o ofertă convenabilă”
- RINGIER ÎN GRAFICE: România are sub 3% din businessul Ringier
Comentarii
ioane tata mai concentreaza-te si tu pe stirea in sine si pe facptul ca omul ala este acolo. adica michelllll.