Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a opus preluării de către Radio ZU a unei frecvenţe radio cu acoperire în Focşani. Solicitarea nu a reuşit să atragă suficiente voturi (şase) pentru a fi aprobată. Cinci membri au votat „pentru”, iar restul de patru din cei prezenţi au fost împotrivă.
Aceasta este a doua oară când forul audiovizual respinge cererea postului de radio al trustului Intact.
Societatea Grupul Media Camin, care operează Radio ZU şi Romantic FM, a solicitat CNA aprobarea pentru a prelua frecveţa din Focşani a postului Dream FM Clasic, post deţinut de Dream Radio SRL.
Forul audiovizual a analizat astăzi pentru a doua oară în ultimul an această solicitare de cesiune şi, tot pentru a doua oară, aceasta a fost respinsă.
Pentru au votat Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, iar împotrivă au fost Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.
Dream Radio a obţinut frecvenţa de Bucureşti la concursul organizat de CNA în toamna anului 2013. Forul a acordat această frecvenţă pentru un post tematic Radio Clasic, transformat ulterior în Dream FM Clasic.
Grupul Media Camina deţine 38 de licenţe audiovizuale: 2 pentru Romantic FM (satelit şi Bucureşti - staţie locală) 36 pentru Radio ZU (satelit şi 35 de staţii locale).
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
Comentarii
- Mă gândesc că în Focșani acum nu emit decât vreo 7 stații radio, așa că una în plus nu strica, chiar dacă și pe ZU se aude ceea ce se aude și pe Kiss sau ProFM,
- Pe de altă parte, licența a fost obținută de o firmă din Bacău care a promis solemn că va construi un Radio cultural care va emite muzică clasică. Unul din puținele proiecte de genul acesta din țară este Radio România Muzical. De ce să fie acordată această frecvență către Radio ZU și nu către RR Muzical?
De fapt de ce să nu fie retrasă licența acestui radio și să fie organizată o nouă sesiune de atribuiri de licențe?
De ce se zgârcește CNA-ul cu frecvențele FM?
Multă lume vorbește acum de DAB și de HD Radio, iar la noi în țară și acum sunt spânzurate o puzderie de proiecte de radio.
Cred că trebuie identificate noi frecvențe radio în FM care pot fi atribuite unor radiouri locale și radiouri tematice, iar principalelor rețele de radio din România ar trebui să li se permită contracost să își înființeze noi frecvențe locale.
Câte Radio-uri AC naționale avem? Dar CH?
Eu cred că sunt doar o mână de radiouri:
- AC: RR Actualități, Europa FM, Digi FM, Național FM și RFI.
- CH: Pro FM, Radio 21, Radio ZU, KISS FM
(ar mai fi și câteva de nișă dar naționale: RR Cultural, Trinitas, Itsy Bitsy, Favorit, Antena Satelor)
Au dreptul oare și cetățenii din localitățile mai mici să le asculte?
Ce naiba au aprobat atatea si nu aprobau preluarea unei frecvente amarate din Focsani pt ZU. Numai sunt prieteni buni , asta e nasol si cu prietenia asta. Sa vazut cel mai bine la Guerrilla.