Oamenii cu vulnerabilităţi medicale, cei mai predispuşi la infectarea gravă cu noul coronavirus, spun STOP COVID-19, #STAMACASA! Este vorba de o campanie desfăşurată în online, la care s-au alăturat nume sonore precum Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Paula Rusu sau Andreea Braşovean.
„Ideea a pornit de la trei oameni tineri, fiecare dintre ei cu vulnerabilităţi medicale în faţa unei potenţiale infecţii cu Coronavirus. Noi deja #StamAcasa de câteva zile, nu vrem să ajungem să ocupăm la terapie intensivă locul vreunui bunic mult mai vulnerabil decât noi.
Ce vrem de la voi – să limitam curba de infecţie, să scădem numărul de contacte, să rupem lanţul de contagiune. Este soluţia celor mai deştepţi care lupta cu infecţia asta, este soluţia medicilor infecţionişti, e soluţia guvernelor. Hai să #stamacasa!
Cu cât vor fi mai puţini care vor avea nevoie de asistenţă medicală, cu atât medicii şi spitalele vor putea sa acorde îngrijiri celor care vor avea nevoie. E simplu, nu? De-asta noi am decis! #StamAcasa”, spun oamenii din spatele campaniei.
Cine sunt cei trei:
- Oana Geambaşu – 33 ani, specialist în sănătate publică, mama Soniei, născută cu o malformaţie cardiacă
- Andi Cârlan – 36 ani, specialist pensii private, supravieţuitor de cancer
- Paula Rusu – 44 ani, jurnalist, fost pacient cu tuberculoză
„Este confirmat medical că virusul se răspândeşte uşor şi că este mortal pentru vârstnici şi oameni care suferă de alte boli cronice. Un minim simţ de responsabilitate ne face să înţelegem că, limitându-ne ieşirile, deplasările, contactul cu oamenii doar la strictul necesar, putem ajuta la limitarea răspândirii microbului”, spun aceştia.
Hai, să fim responsabili! Hai, să #stamacasa!
#StamAcasa este provocarea pe care o lansăm tuturor celor care înţeleg că, până la un anumit nivel, războiul împotriva acestui microb este în mâinile noastre. Mâini pe care e bine să le spălăm cât mai des. România are mai puţin de 300 de medici epidemiologi, iar sistemul medical e cel pe care îl cunoaştem cu toţii. Niciun om zdravăn la minte nu îşi poate imagina că, în cazul în care vom ajunge la sute de oameni care au nevoie de terapie intensivă, România va face faţă.
#StamAcasa este datoria noastră faţă de părinţii şi bunicii noştri.
#StamAcasa este sprijinul nostru pentru personalul medical.
#StamAcasa este prevenţia pe care o facem fiecare pentru propria sănătate.
#StamAcasa este acţiunea pe care am creat-o aici şi la care vă puteţi alătura şi voi.
“ Epidemia de isterie e mai gravă decât infecția cu coronavirus. Radiografia cifrelor
Isteria italiana
In sezonul de gripă 2019-2020 au fost inregistrate peste 5 milioane de îmbolnăviri din care 217 morți, oameni uciși de virusul gripal, dar isteria națională nu s-a declanșat.
Fiindcă vorbim de coronavirus, cu un mecanism similar cu cel al gripei în ceea ce privește transmiterea bolii, panica a pus stăpânire pe locuitorii peninsulei: localități închise, trenuri care nu opresc în gările acestor localități, in ciuda apelului la calm facut de cei mai titrați infectologi din Italia.
Panica stârnită de știrile despre coronavirus fac să pară că suntem în război biologic ceea ce e fals.
În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții din cauza coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a ridicat alerta ebola la nivel de urgență fiindcă din 3 mii de cazuri noi, peste 2000 au murit.“
Vedeți aici:
https://www.paularusu.ro/sanatate/epidemia-de-isterie-e-mai-grava-decat-infectia-cu-coronavirus-radiografia-cifrelor/