COMUNICAT. Dacă este pentru prima dată când închiriezi un apartament, atunci este important să ştii că există un „ghid nescris” al proprietarilor care îşi închiriază locuinţele. Acesta vizează aspecte precum: garanţia, perioada de închiriere a imobilului, drepturile şi responsabilităţile chiriaşilor, recomandări cu privire la starea în care ar trebui să fie imobilul înainte de închiriere, posibile limitări şi condiţii referitoare, de pildă, la animalele de companie şi multe alte subcapitole.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Ştim, ghidul acesta poate părea destul de stufos la prima vedere, mai ales dacă este prima dată când dai cu chirie un apartament. Îţi suntem alături, însă, în această misiune şi îţi prezentăm în continuare o listă cu primele 3 lucruri de care ar fi bine să ţii cont.
Renovarea imobilului
Chiar dacă e vorba despre apartamentul cu valoare sentimentală în care ai locuit până de curând, când ai decis să te muţi la casă, tot este necesar să-l igienizezi şi chiar să-l renovezi.
Orice apartament care a fost anterior locuit necesită unele schimbări. Poate fi vorba de repararea unor lucruri stricate, de revopsirea pereţilor sau de o schimbare generală: renovarea de la zero - absolut necesară dacă piesele de mobilier nu au mai fost schimbate de zeci de ani şi dacă instalaţiile electrice şi sanitare sunt uzate.
Stabileşte un buget pentru renovarea apartamentului gândindu-te la tipul de chiriaşi pe care ţi i-ai dori. Iată şi un exemplu: dacă apartamentul este amplasat în apropierea unei universităţi, atunci mai mult ca sigur cererea va veni în special din partea studenţilor şi masteranzilor care îşi doresc să locuiască într-un spaţiu confortabil, modern, dar care nu au posibilităţi financiare foarte mari.
Prin urmare, preţul de închiriere va fi unul moderat, proporţional cu suma investită în renovare. Într-un astfel de caz, asigură-te că apartamentul este perfect amenajat şi organizat pentru nevoile unui student şi optează pentru piese de mobilier cu un preţ modic.
Nu uita să instalezi un aparat tip interfon pentru bloc de apartamente, indiferent de tipul chiriaşilor. Siguranţa este prioritară pentru cei mai mulţi dintre aceştia.
Stabilirea unui preţ realist şi corect de închiriere
Preţul se stabileşte în funcţie de starea imobilului, de etajul apartamentului, de tipul blocului unde este amplasat acesta (nou/vechi), de zonă. Dacă nu prea ştii care ar fi preţul corect, te poţi ghida după anunţurile de pe Internet ale unor apartamente similare cu al tău.
De asemenea, dacă ai decis să colaborezi cu o agenţie imobiliară, ai putea solicita agentului să te ajute să stabileşti un preţ realist.
Este important să ai în minte o sumă corectă, pentru că, în caz contrar, rişti să rămâi cu imobilul neînchiriat sau să-l închiriezi foarte greu.
Sunt şanse mici să reuşeşti să închiriezi la un preţ foarte mare un apartament aflat la marginea oraşului şi amplasat într-un bloc vechi, la etajul 9, chiar dacă l-ai renovat şi amenajat în stil modern.
Încheierea contractului
Pe lângă aspectul legal, contractul de închiriere are şi alte roluri importante, pentru că acesta cuprinde detalii referitoare la perioada de închiriere, garanţie, drepturile şi responsabilităţile proprietarului, drepturile şi responsabilităţile chiriaşului, preaviz de mutare etc.
Astfel, contractul îţi poate fi de ajutor, de exemplu, în situaţia neplăcută în care chiriaşul strică anumite obiecte din locuinţă - în acest caz, îi poţi opri din garanţie suma aferentă reparării sau înlocuirii obiectelor respective, conform punctului prevăzut în contract.
De asemenea, prin faptul că închei contract, prezinţi mai multă încredere în faţa viitorului chiriaş, ce caută, la rândul său, să închirieze un imobil de la un proprietar serios, care îi respectă drepturile şi îşi îndeplineşte responsabilităţile.
Sperăm că sfaturile din acest articol îţi vor fi de folos şi că vor transforma prima ta experienţă de închiriere într-una fără evenimente neplăcute.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu