RAPORT FINANCIAR - Telekom. Venituri totale într-o uşoară scădere, profit în creştere şi stagnare în ceea ce priveşte numărul de abonaţi. Este situaţia Telekom România, conform datelor financiare din 2020. Tototdată, compania estimează că finalizarea tranzacţiei către Orange ar putea avea loc în a doua jumătate a acestui an.
Pe tot anul 2020, Telekom anunţă o stagnare în ceea ce priveşte numărul de abonaţi la serviciile de televiziun. Are aproximativ 1,24 milioane de abonaţi (cei mai mulţi la servicii DTH, prin satelit - care se recepţionează cu o antenă "farfurie").
Telekom este astfel al doilea operator naţional de servicii TV, după Digi, cu 4,7 milioane de abonaţi şi Vodafone (fostul UPC) , care are 800.000 de clienţi pe TV.
Numărul de abonamente de telefonie mobilă a crescut la 1,65 milioane în 2020 (aproximativ 6,3% faţă de 2019).
Telekom anunţă o creştere şi pe segmentul de servicii convergente fix-mobil (FMC): 931.000 de clienţi în 2020.
Nu în ultimul rând, oficialii Telekom spun că numărul de abonaţi la produsul Smart TV Stick a continuat să crească până la 70.000 de clienţi la finalul anului trecut.
Venituri în 2020
Compania a anunţă o creştere (6,6%) de până la 150,7 milioane de euro a EBITDA ajustată (profitul net + cheltuiala cu dobânda + cheltuiala cu impozitele + cheltuiala cu amortizarea + deprecierea). De asemenea, veniturile totale au ajuns la 950,9 milioane euro, înregistrând o uşoară scădere, de 3,0% faţă de anul precedent.
Vânzare către Orange
În 2020, compania care deţine Telekom România (OTE S.A.) a anunţat vânzarea unor active din România către grupul Orange. Este vorba despre jumătate din fostul Romtelecom (adică partea sa).
Acum, Telekom spune că tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi a altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021.
Citeşte şi: Telekom vinde jumătate din fostul Romtelecom, către Orange. Păstrează zona de mobile
ESTIMĂRI. Digi, de departe cei mai mulţi abonaţi la TV din ţară. Creştere pe 2020, în anul pandemiei
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Trimite un comentariu