COMUNICAT. Stilul retro şi stilul vintage nu sunt deloc unul şi acelaşi lucru, deşi, adesea lumea le confundă. Fiecare dintre aceste stiluri aduce un plus, mai ales dacă vorbim despre decorarea şi amenajarea caselor. Multă lume încurcă ideea de vechi, din punct de vedere al stilului, cu demodatul. În realitate, cele două lucruri sunt diferite, deoarece amenajarea în stil vintage, cu accente retro, e un adevărat statement al anilor 60-70.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Iată ce diferenţiază stilurile între ele şi cum poţi folosi elementele decorative pentru a realiza amenajarea locuinţei tale aşa cum îţi doreşti.
Parchetul - element comun cu stilul vintage
Una dintre caracteristicile de bază ale acestui stil este folosirea materialelor cât mai naturale. Vorbim despre o perioadă temporală, în care materialele nu erau prelucrate ca acum şi nici tehnologiile actuale nu existau.
Din acest motiv, de multe ori, cel puţin la nivel de mobilier, acesta era realizat la scară mare, cu elemente ample, care ocupau destul de mult spaţiu. Aşa că, pentru început, te poţi folosi de elementele actuale, pentru a readuce puţin din farmecul stilurilor vintage şi retro.
Parchetul este chiar punctul de început. Fireşte, poţi folosi parchetul existent dar, dacă vrei să faci o schimbare şi o îmbunătăţire totodată, atunci poţi alege parchet triplustratificat de la Mathaus, care va da, cu siguranţă, locuinţei tale un aer cald şi boem.
Mobilierul, neapărat tapiţat şi colorat
Nu trebuie folosite imprimeuri cu nuanţe puternice şi tari, ci, sunt de preferat, culorile autumnale.
Roşu, cărămiziu şi maro erau foarte bine cotate în acea perioadă, după cum se vede din albumele din trecut. Alegerea pare să fi fost, la acel moment, cea mai inspirată, deoarece locuinţele emanau căldură chiar prin decorul lor.
În prezent, încă mai sunt articole de mobilier care respectă tendinţele retro şi vintage, însă şi preţul lor este unul pe măsură.
Din acest motiv, te poţi orienta către piaţa produselor second hand, unde vei descoperi, cu siguranţă, seturi întregi de mobilier cu aer vechi. Şi dacă un articol nu îţi e pe plac, retapiţează-l, folosind ţesături moderne, în culori îndrăzneţe şi calde.
Decoraţiunile
În general, pe atunci, plasticurile nu existau, drept pentru care decoraţiunile alese trebuie realizate din materiale naturale. Lemnul, porţelanul sau sticla erau des întâlnite, în perioada vintage.
La fel de căutate sunt şi elementele decorative din fier forjat, de timpul lampadarelor cu abajur textil sau din hârtie, sau a suporturilor pentru ghivece de flori sau măsuţe de cafea.
Chiar şi la nivel de decorare se păstrează acest stil plin de viaţă, dar, totuşi, riguros, care nu iese din tiparele culorilor de toamnă târzie.
Amenajarea unei locuinţe în stil retro sau vintage poate părea simplă, însă, în realitate, există reguli de urmat şi destul de multe lucruri de căutat. Dacă aceste criterii nu sunt respectate, rişti să obţii o locuinţă demodată şi nu camere cu accente vintage.
Vintage, de fapt, nu înseamnă vechi sau demodat, ci stil şi personalitate. A casei, a proprietarului şi a unei perioade care a reuşit să schimbe totul în ceea ce priveşte designul vestimentar şi designul arhitectural al locuinţelor.
În concluzie, retro sau vintage este, de fapt, o trăire, o sclipire de stil care spune ceva despre personalitatea ta şi despre gusturile tale. Din acest motiv, ar trebui să depui eforturile necesare pentru a-ţi amenaja locuinţa exact aşa cum îţi doreşti.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu