„S-au râs”! Adrian Sârbu, părintele Pro TV şi fondatorul staţiei de ştiri Aleph News, a încercat o păcăleală de 1 Aprilie.
Ieri, pe Aleph News şi pe site-urile din grupul Mediafax, a apărut următoarea ştire:
„Un cunoscut ONG a lansat campania Fără români în funcţii publice” - după cum a scris chiar un material publicat pe agenţia de ştiri Mediafax.
"Petiţia" din ştriea "fake" era susţinută şi de coordonatorul editorial Ziarul Financiar, Cristian Hostiuc. "Eu aş semna o asemenea petiţie. Ar fi un lucru interesant pentru România, nu spun „bun” pentru că acest lucru ar putea fi văzut la final", spunea el.
În ştire era menţionat că oficialii ONG-ului vor detalia subiectul într-un interviu la Aleph News. Supriză! În spatele „peţitiei” s-a aflat chiar fostul şef Pro TV, Adrian Sârbu.
„Petiţia a prins”, a spus Sârbu la Aleph News. "S-a viralizat!" Nu a spus însă unde şi la cine a prins.
Acesta continuă:
„Ca orice tragedie naţională, totul a început de la o glumă la o cafea. Peste asta, a existat şi o frumoasă oportunitate, aceasta fiind ziua de 1 aprilie.
Această zi este cea mai frumoasă pentru jurnalişti: este ziua în care aceştia pot deveni autori de ficţiune. Şi, prin urmare, s-a născut această ficţiune care se numeşte „Fără români în funcţii publice”, a explicat Adrian Sârbu.
De asemenea, tot în ştirea iniţială, existau poziţii obţinute de oameni precum Sorina Matei, Radu Mihaiu (primarul sectorului 2), Ion Cristoiu, Sever Voinescu şi Iulian Bulai de la USR.
Şoşoacă a reacţionat. Care a fost impactul?
Care a fost impactul „campaniei”? Cine a reacţionat?
Diana Şoşoacă a fost, de asemenea, printre puţinii politicieni care au reacţionat. Aceasta a spus că Barna şi Iohannis sunt în spatele demersului, după cum a scris Mediafax.
„Iniţiativa” a fost preluată şi de câteva site-uri: Mediafax, Playtech, Businessmagazin, Evz, DCNews, Ortodox.info şi Gândul.
„La echipa cu care am construit acest proiect s-au aliat şi colegi cu o mare credibilitate, care de dimineaţă până seara au alimentat şi generat dezbaterea, în aşa fel încât, până la urmă, un subiect de pură ficţiune să devină un subiect de dezbatere”, a spus Adrian Sârbu.
„Nu contează câţi au zis „da” şi câţi au zis „nu”, important era să respingi întrebarea”, a spus Tudor Potra - implicat, de asemenea, în proiect.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii
până în momentul când Țiriac a sesizat că își vrea banii înapoi împrumutați lui Sârbu la începuturile PRO și până au sesizat americanii că e de făcut business e zonă de influență treburile au mers în mod egal deși Sârbu nu va recunoaște aproape niciodată asta
chiar Sârbu recunoaște pe un interviu că soluția și propunerea Ronald Lauder partener a fost una disperată în care el inițial nu credea dar norocul a fost că a căzut înțelegerea dintre central european media Enterprises și partenerii din Bulgaria și că timp de un an au reformat și au gândit tot proiectul până în 95 la lansarea noului Pro TV