COMUNICAT. Poate că nu suntem mereu conştienţi de acest detaliu, dar mediu nostru fizic ne influenţează în mod constant emoţiile şi bunăstarea generală. Din acest motiv, un spaţiu în care se desfăşoară activitatea de consiliere psihologică trebuie să inspire anumite sentimente, care vor contribui la construirea de relaţii terapeutice sănătoase.
Aspectul camerei afectează percepţia pacienţilor în legătură cu siguranţa psihologică, intimitatea, disponibilitatea de a se dezvălui şi de a se simţi în siguranţă. Cu alte cuvinte, modul în care este ales spaţiul de consiliere poate influenţa starea de spirit, cunoaşterea şi comportamentul.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Designul unui spaţiu de consiliere are efect atât pentru client, cât şi pentru terapeut. Amândoi vor avea percepţii diferite şi vor avea nevoie de spaţiu pentru a se desfăşura din punct de vedere emoţional şi nu numai. Stările psihologice se schimbă, poziţia fizică se schimbă şi ea, astfel încât trebuie să existe disponibilitate pentru dorinţele de poziţionare a pacienţilor.
Deşi nu există o reţetă universal valabilă pentru proiectarea unui spaţiu terapeutic, profesioniştii din domeniu îşi doresc în primul rând să poată contribui la oferirea unei experienţe confortabile, poziţionând camera într-un mediu primitor, confortabil, cald şi sigur pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere emoţional.
Printre factorii care trebuiesc luaţi în considerare în amenajarea unui spaţiu pentru consiliere psihologică se numără:
Culoarea. Este foarte importantă în amenajarea spaţiului atât culoare pereţilor, cât şi accentele care se obţin prin diferite accesorii, cum ar fi pernele sau draperiile. Sunt recomandate culorile uşoare şi linistitoare, cum ar fi verde sau albastru.
Scaune şi canapele. Amenajarea întregii zone trebuie să fie favorabilă dialogului, iar clientul trebuie să aibă posibilitatea de a-şi alege locul unde va sta. Scaunele şi canapeaua trebuie să fie confortabile, să fie destul de grele astfel încât să nu poată fi mutate prin cameră şi cel puţin un loc trebuie să fie orientat către uşă, astfel încât pacientul să aibă sentimentul de liber arbitru. Poţi alege de aici canapele moderne şi la preţuri foarte bune care vor decora cu succes spaţiul pe care doreşti să îl amenajezi.
Plante verzi. Apropierea oricât de mică de elemente ale naturii poate fi asociată cu îmbunătăţirea sănătăţii mintale. Păstrarea câtorva plante pe o măsuţă poate contribui la obţinerea unei experienţe terapeutice pozitive.
Materialele folosite. Cercetările au scos în evidenţă faptul că pacienţii se simt mai în siguranţă atunci când sunt înconjuraţi de lemn, decât de opţiuni mai elegante, cum ar fi cromul sau sticla. Deşi nu sunt foarte clare motivele, opţiunile se îndreaptă mai mult spre lemnul în culori naturale decât suprafeţele vopsite colorat. De asemenea, trebuiesc evitate suprafeţele pe care pot rămâne urme, cum ar fi sticla sau alte materiale lucioase.
Iluminare naturală. Ori de câte ori este posibil, lasă ferestrele larg deschise pentru a permite ca soarele să pătrundă în cameră. Acest lucru va asigura obţinerea unui spaţiu luminos, deschis şi cald. Dacă iluminarea naturală nu este o opţiune viabilă, alege iluminarea artificială reglabilă. Este o modalitate de a le permite pacienţilor să stabilească intensitatea luminii, astfel încât să se simtă confortabil. Acest mic detaliu le va demonstra cât de importante le sunt nevoile şi le întăreşte capacitatea de exprimare.
Decoraţiuni liniştitoare. Unele elemente de decor le pot oferi o bună oportunitate pacienţilor pentru a face pauze odihnitoare atunci când discută subiecte incomode. O piesă de artă îi poate ajuta să îşi concentreze atenţia în altă direcţie şi le poate oferi răgazul de a-şi aduna gândurile. Discutarea problemelor importante poate declanşa sentimente de vulnerabilitate, din acest motiv pauzele pot fi benefice.
La modul general, un spaţiu adecvat pentru oferirea de consiliere psihologică ar trebui să ofere un sentiment curat, viu, generativ, care să inspire vitalitate fizică, vigilenţă şi creativitate. Spaţiul cabinetului este cel care te va ajuta să atingi obiectele specifice ale terapiei, în timp ce pacientul poate simţi că este înţeles şi ajutat.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu