COMUNICAT. Nu este un secret pentru nimeni – cu toţii ne dorim să achiziţionăm produsele preferate la cel mai bun preţ de pe piaţă. În prezent, ceasurile de brand sunt vândute de numeroşi terţi. Astfel, poţi cumpăra acelaşi model de ceas din zeci de magazine fizice diferite, precum şi de pe diverse site-uri.
De cele mai multe ori, preţurile sunt asemănătoare în toate magazinele, cu diferenţe destul de mici. Totuşi, uneori, se întâmplă să găseşti ceasuri mult mai ieftine. Iniţial, te entuziasmezi şi vrei să cumperi ceasul mult dorit, însă apoi te întrebi dacă acesta este, oare, autentic.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Iată cum îţi poţi da seama rapid dacă un ceas este real sau doar o copie mai puţin sau mai bine realizată!
1. Caută potenţialele cuvinte scrise greşit
Un prim semn care demască un ceas fals este ortografia. Îţi poţi da seama dacă ceasul din faţa ta este original sau nu citind toate inscripţiile de pe acesta. Dacă numele brandului este scris cu o literă diferită, în minus sau în plus, este clar: ceasul este falsificat!
De asemenea, dacă alte inscripţii sunt suspicioase sau conţin erori de scriere, îţi vei da seama instantaneu că nu ai în mână un ceas original. Producătorii de încredere nu vor permite niciodată vânzarea unui obiect imperfect!
2. Verifică fontul
Adesea, falsificatorii de ceasuri lucrează foarte subtil. Dacă numele brandului este scris corect, este timpul să verifici şi fontul sau stilul în care cuvintele şi cifrele sunt scrise pe ceas.
Compară fontul de pe ceasul găsit la preţ minim cu fontul aceluiaşi model de ceas, căutând o fotografie pe site-ul oficial al companiei. Dacă fonturile nu coincid, nu cumpăra produsul!
3. Verifică sigla brandului
Un alt element esenţial de identificare a unui ceas fake este sigla sau logo-ul brandului. De cele mai multe ori, firmele au fonturi, culori şi forme clare, imprimate sau gravate pe toate produsele, dar şi pe ambalaje. Verifică aceste semne şi asigură-te că sunt corecte!
4. Verifică magazinul sau vânzătorul
Dacă, până acum, ceasul găsit de tine a trecut toate testele de mai sus, ia în calcul şi locul în care ai găsit produsul. Verifică magazinul fizic sau online, pentru a-ţi da seama dacă este de încredere. Nu ezita să cauţi şi recenzii!
Cumpără ceasuri doar de pe site-uri autorizate, precum Bijuteria Gia; fie că preferi ceasuri sport, elegante sau casual, vei găsi întotdeauna doar produse originale.
5. Analizează calitatea textelor de pe curea şi a gravurilor de pe spatele ceasului
Spre deosebire de copii, ceasurile originale vor avea întotdeauna ştampile sau sigilii care atestă autenticitatea produselor. Înainte să cumperi acel ceas pe care îl adori, la preţ minim, verifică dacă aceste sigilii sunt poziţionate corect.
În plus, dacă textul de pe curea sau gravurile de pe spatele ceasului nu sunt lizibile sau prezintă greşeli, vei şti sigur că ai de-a face cu un fake.
6. Ascultă ticăitul ceasului
În prezent, manufactorii de ceasuri folosesc materiale şi piese atât de calitative, încât ticăitul ceasului nu este perceptibil nici măcar în cazul ceasurilor analog. Ei îmbină la perfecţiune componentele, astfel încât să obţină produse silenţioase, premium.
Aşadar, dacă poţi auzi sunetul specific de ticăit, este posibil să ai de-a face cu un ceas fake.
7. Raportează-te la greutatea ceasului
Unii falsificatori de ceasuri reuşesc să creeze copii fidele. Aceştia folosesc aceleaşi fonturi, au grijă să respecte întocmai siglele şi inscripţiile originale, astfel încât să poată vinde un ceas de calitate scăzută la un preţ premium.
De aceea, înainte să cumperi un ceas, ţine-l în mână şi analizează-i greutatea. Un ceas original se va simţi greu, căci componentele sale sunt complexe, iar mecanismul cântăreşte destul de mult, fiind fabricat din materiale rezistente şi durabile. În cazul în care ceasul este foarte uşor, mai mult ca sigur este unul fals!
Acestea fiind spuse, nu te grăbi atunci când vrei să achiziţionezi un ceas de brand. Fii atent la toate detaliile de mai sus, iar apoi ia o decizie informată!
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
Trimite un comentariu