COMUNICAT. Amenajarea grădinii este o investiţie pe care o faci pentru confortul şi relaxarea ta şi a celor dragi. În plus, calitatea materialelor folosite te va ajuta să creşti valoarea de piaţă a proprietăţii tale.
Aşadar, ai toate motivele din lume să tratezi acest proiect cu maximă seriozitate. Iată câteva idei de amenajare şi sfaturi din partea celor care le-au aplicat şi sunt mulţumiţi.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Delimitează spaţiile
Indiferent de mărimea şi dispunerea terenului, dacă amenajezi mai multe spaţii în grădină, acestea trebuie delimitate corespunzător. Cel mai simplu este să foloseşti materiale diferite pentru pardoseală, care să distingă trecerea dintr-un loc în altul.
Spre exemplu, în zona de gătit sau de luat masa poţi alege materiale rezistente la temperatură, umiditate şi chiar accidente casnice, cum sunt piatra naturală, lemnul, cimentul sau gresia.
Locul de joacă al copiilor poate fi pe gazon, nisip sau tartan special pentru acest tip de activităţi. Dacă vrei să te plimbi prin grădină, poţi folosi ideea paşilor japonezi pentru conturarea unui traseu, în care dalele de piatră şerpuiesc gazonul doar cât ai nevoie pentru a păşi, lăsând natura intactă.
Găseşte loc pentru flori
Florile sunt primul lucru la care te gândeşti atunci când vine vorba de grădină. Nici în cazul plantelor suprafaţa nu este un criteriu. Este adevărat că locurile generoase te ajută să implementezi mai uşor o amenajare peisagistică, dar în acelaşi timp nici spaţiile mici nu trebuie lipsite de flori.
Pentru orice grădină există modele de suport flori pe pardoseală sau pe pereţi, potrivite fiecărui stil arhitectural sau design de interior şi exterior. Totul este să alegi plantele potrivite, să le integrezi în peisaj şi să le îngrijeşti indiferent de sezon, pentru a te bucura de formele, culorile şi aromele lor.
Asigură iluminatul
Dacă doreşti ca şederea ta afară să se prelungească şi după apusul soarelui, trebuie să asiguri condiţii de iluminat. Într-o grădină, corpurile de iluminat pot fi un obiect decorativ în sine.
Alege produsele potrivite stilul de amenajare, cu felinare clasice, noduri marinăreşti, neoane şi spoturi moderne sau ghirlande de becuri pentru orice gust. Poţi alege chiar o idee de iluminat minim, cu spoturi la nivelul pardoselii, presărate printre dale, care să-ţi ghideze paşii prin noapte.
Sfat 1: Ţine cont de funcţionalitate
Fie că amenajezi de la zero sau doar redecorezi, trebuie să porneşti de la utilitatea şi funcţionalitatea noului spaţiu creat. Dacă nu locuieşti singur, încearcă să acoperi nevoile fiecăruia, chiar dacă sunteţi diferiţi. În primul rând, ţine cont de proporţii şi valorifică fiecare centimetru pătrat. Să zicem că familia ta numără patru membri.
Amenajezi totul raportat la patru persoane, sau iei în calcul rudele, prietenii şi vecinii pe care îi vei invita frecvent la cină sau la un grătar? Din fericire, mobilierul de grădină te poate ajuta să acoperi orice nevoie. Mesele extensibile şi scaunele pliabile sunt soluţia ideală pentru zilele când ai musafiri.
Sfat 2: Ce vei face în grădină?
Înainte de a începe lucrările, stabileşte destinaţia grădinii tale. Fiecare idee de amenajare trebuie să ţină cont de destinaţia spaţiului. În cele mai multe cazuri, grădina se transformă în bucătăria şi livingul open space din aer liber. În funcţie de spaţiul disponibil şi de dimensiunile proiectului tău poţi porni de la un simplu grătar până la o insulă de bucătărie complet utilată în afara casei.
Soluţia de mijloc, cu un grătar construit, chiuvetă, banc de lucru şi mobilier de grădină este mai mult decât suficientă. Dacă nu vrei să transformi grădina în cameră de zi şi bucătărie, ci în spaţiu de relaxare, toate utilităţile de mai sus pot lipsi. Locul lor poate fi luat de flori, de canapele şi fotolii cât mai relaxante şi de elemente decorative.
Indiferent de zona în care locuieşti, de stilul în care este construită şi decorată casa, de suprafaţa disponibilă şi de buget, vei găsi o mulţime de idei de amenajare a grădinii. Totul este să te raportezi corect la nevoile tale şi să le alegi pe cele care se potrivesc acestui context.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected]
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu