COMUNICAT. Campanie de recrutare inedită, organizată de Grupul Game World, care deţine în România sălile de jocuri cu acelaşi nume şi agenţiile de pariuri Stanleybet. Candidaţii au fost intervievaţi video, la 360 de grade, cu ajutorul unei camere de filmat rotative.
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Tehnologia a deschis posibilităţi care până acum câţiva ani păreau nişte scenarii de film. În epoca post-pandemie, tehnologia a transformat nu doar munca, ci şi procedurile de recrutare a angajaţilor.
Vremea CV-urilor pe hârtie şi a scrisorilor de intenţie a apus, acestea fiind înlocuite de prezentări sau de interviuri la distanţă cu candidaţii.
Grupul Game World, care deţine în România sălile de jocuri cu acelaşi nume şi agenţiile de pariuri Stanleybet, a organizat recent, la primul târg de locuri de muncă din industria entertainmentului, Jobs in Entertainment, o campanie de recrutare inedită: astfel, candidaţii interesaţi să se angajeze în companiile grupului au fost intervievaţi video, la 360 de grade, cu ajutorul unei camere de filmat rotative.
Interviurile, cu o durată fixă de doar 10 secunde, au fost concepute ca o formulă de a lua un prim contact cu potenţialii angajaţi, care au avut astfel ocazia de a-şi demonstra personalitatea şi atitudinea. La eveniment, compania a prezentat de asemenea şi testimoniale video din partea actualilor angajaţi.
Andrei Frimescu, directorul de marketing şi comunicare al Game World:
„Prima impresie, felul în care se prezintă candidatul contează. Pandemia şi tehnologia nu au schimbat chiar totul. De fapt, în industria noastră, de entertainment, factorul uman continuă să primeze.
Chiar dacă oamenii joacă sau pariază acum şi online, experienţa dintr-o sală de jocuri se deosebeşte foarte mult de aceea din faţa unui ecran.
Nu poţi socializa la calculator, nu poţi participa la o petrecere, nu intri în ambianţa specifică sălilor de jocuri şi cazinourilor. Pe de altă parte, noi ne adaptăm şi profităm de avansul tehnologic în cât mai multe aspecte ce privesc operaţiunile noastre. Spre exemplu, am adoptat tehnologia şi ca instrument de recrutare.”
Care este legătura dintre sălile de jocuri şi conţinutul video?
„La Game World România producem un volum substanţial de conţinut foto, animaţii şi video în scopuri de marketing şi pentru comunicarea cu diverse categorii de public”, explică Frimescu.
Nu numai Game World, ci şi alte companii din industria jocurilor de noroc se promovează cu producţii proprii în mediul digital şi pe platformele de social media.
„Avem de foarte mulţi ani prezenţă în social media – pe Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn – şi suntem deja activi şi pe TikTok. În fiecare an, realizăm un volum mare de conţinut divers, bugetele de producţie fiind dimensionate în funcţie de procesele de creaţie şi producţie.
Spre exemplu, uneori folosim fotografii şi filmări făcute pe loc, cu telefonul, alteori investim în producţii mai complexe, cu scenografie, coregrafie, camere multiple, editare post-producţie etc. Şi pentru târgul Jobs in Entertainment am realizat astfel de conţinut foto şi video.”
Potrivit oficialilor Game World, în industria jocurilor de noroc progresul tehnologic stă la masă cu abordarea clasică. Jocurile în sine au rămas la fel, chiar dacă aparatele de joc sunt astăzi nişte computere avansate şi foarte bine securizate.
„Nevoile fundamentale ale oamenilor sunt aceleaşi”, spune Frimescu.
„Suntem o industrie care oferă entertainment, nu doar adrenalină. Noi îi descurajăm ferm pe cei care vor să joace dincolo de limite. Scopul e să te distrezi jucând, nu să faci din jocuri un mod de viaţă. În sălile Game World jocurile şi pariurile sunt completate de o paletă largă de opţiuni de divertisment: restaurant, bar, terasă, petreceri tematice, show-uri, concerte şi lista poate continua.
Toate aceste activităţi sunt promovate în mod integrat, pe un mix larg de canale de comunicare online şi offline. Şi responsabil, iar în această misune ne-am ales parteneri de drum lung cum e fostul portar-legendă Helmut Duckadam sau hadbaliştii de la echipele masculină şi feminină a CSM Bucureşti”.
Şapte predicţii pentru 2030, despre media, publicitate şi jocurile de noroc
Recent, Game World a început să exploreze utilizarea tehnologiei şi în alte scopuri. Platforma de filmare cu camera rotativă este doar un exemplu.
„Strategia noastră este de a le oferi jucătorilor o experienţă care unifică online-ul cu offline-ul, de exemplu prin pariuri live, de la distanţă, la jocul de la o ruletă fizică.”
În viitor, această tendinţă de convergenţă va fi susţinută pe de o parte de produse şi servicii precum conturi de jucător unice pentru toate pariurile, indiferent unde sunt jucate – în săli de jocuri, agenţii de pariuri sau pe platformele online –, iar pe de altă parte de acţiuni de comunicare şi de media, potrivit lui Frimescu.
1. Plasare de produse şi co-branding nu doar în filme, ci şi în jocurile de noroc
2. Unele jocuri de noroc vor funcţiona în realitatea virtuală sau augmentată
3. Plăţi în criptomonede
4. Cazinourile locale vor produce şi mai mult conţinut propriu (posibil chiar concerte, pe modelul din Las Vegas)
5. Inteligenţa artificială va juca un rol foarte important în marketingul online al jocurilor de noroc, inclusiv în depistarea jucătorilor cu adicţie de joc şi promovarea brandurilor de cazinouri ca afaceri etice
6. Jocurile de noroc se vor baza pe inteligenţă artificială, pentru a deveni atractive pentru segmentul de public al millennials, care vor deveni în circa 15-20 de ani principalul bazin de clienţi pentru industria de profil.
7. Premii în NFT (non-fungible tokens), posibil şi la loteriile de stat.
Ce este secţiunea COMUNICATE:
În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi freelancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.
Detalii, la [email protected].
Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
Trimite un comentariu