Skip to main content

EUROPEO. Video. Sărăcie în Marea Britanie? Supraaglomerare turistică în Barcelona. În Bulgaria se promovează brânza cu mucegai verde

 
EUROPEO. Video. Sărăcie în Marea Britanie? Supraaglomerare turistică în Barcelona. În Bulgaria se promovează brânza cu mucegai verde

PARTENERIAT. Un material din seria Europeo, realizat de Deutsche Welle şi mai multe subiecte la ordinea zilei: În Marea Britanie, Partidul Laburist prioritizează eliminarea sărăciei. Barcelona se confruntă cu o supraaglomerare turistică. În Bulgaria se promovează brânza verde, o delicatesă tradiţională cu mucegai natural, unică în Balcani. 

Publicitate

Înainte de reportajul video, câteva idei din material

Marea Britanie: Partidul Laburist prioritizează eliminarea sărăciei

În Marea Britanie, conservatorii au fost aspru pedepsiţi de alegători, iar laburiştii urmează să preia conducerea, promiţând să prioritizeze eliminarea sărăciei.

Într-o ţară unde unul din cinci oameni trăieşte în sărăcie, inflaţia a crescut dramatic costul vieţii. Mulţi cetăţeni depind acum de cantinele săracilor, iar organizaţiile umanitare raportează o creştere semnificativă a numărului de pachete alimentare distribuite.

Barcelona: Supraaglomerarea turistică

Barcelona se confruntă cu o supraaglomerare turistică, atrăgând anual milioane de turişti care cresc preţurile şi reduc disponibilitatea locuinţelor pentru localnici.

Autorităţile încearcă să gestioneze situaţia prin diverse măsuri, dar evenimentele majore, precum America's Cup, continuă să atragă şi mai mulţi vizitatori, ceea ce amplifică problemele sociale şi economice.

Bulgaria: Brânza verde tradiţională

În Bulgaria, biologul Ţvetan Dimitrov promovează brânza verde, o delicatesă tradiţională cu mucegai natural, unică în Balcani. Această brânză, produsă în satul Cerni Vit, este realizată din laptele unor oi rare şi se maturizează în condiţii specifice.

Deşi aceste produse tradiţionale sunt apreciate internaţional, ele nu sunt disponibile în comerţul local din cauza reglementărilor stricte de producţie.

Un reportaj din cadrul Secţiunii Speciale susţinute de Deutsche Welle.

Mai multe reportaje video, pe pagina de Youtube a Deutsche Welle în limba română

VIDEO. Europeo: sărăcia în Marea Britanie

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro
viewscnt

sus