Skip to main content

Adi Hădean, la podcastul Ai putin timp? produs în Studioul Paginademedia. „La 17 ani am început să muncesc în radio şi doi ani mai târziu am intrat şi în bucătărie”

 
Adi Hădean, la podcastul Ai putin timp? produs în Studioul Paginademedia. „La 17 ani am început să muncesc în radio şi doi ani mai târziu am intrat şi în bucătărie”

VIDEO. „La 17 ani am început să muncesc în radio şi doi ani mai târziu am intrat şi în bucătărie. La Radio Contact, în Baia Mare am început eu. Eram DJ la radio”, a povestit Adi Hădean la podcastul Ai putin timp?, un produs realizat în Studioul Paginademedia şi găzduit de cunoscutul solist Cornel Ilie.

Publicitate

Altfel de poveşti, sub conceptul Ai puţin timp?

Paginademedia.ro vă prezintă cele mai importante idei din primul episod al podcastului Ai puţin timp?, un proiect lansat în contextul în care VUNK împlineşte 30 de ani în această toamnă. 

În primul episod, Cornel Ilie l-a avut invitat pe Adrian Hădean, bucătar cu mulţi ani de experienţă în spate. Hădean a participat ca jurat la show-ul culinar MasterChef (sezoanele 4 şi 5, între anii 2014-2015), iar alături de Ionela Năstase este parte a producţiei La cină, de pe Digi24.

Meseria de bucătar ca o metaforă a vieţii efemere

Adrian Hădean: „Pe de altă parte, cred că meseria asta pe care am ales să o fac este o metaforă foarte bună pentru cât de efemeră este viaţa noastră. Ştii, pentru că munceşti, creezi ceva care dispare imediat. Ştii, ca viaţa, dacă e bună, dispare imediat. Dacă nu e aşa de bună, parcă durează destul de mult. Sau rămâne acolo. Sau îţi dă cu resturi.”

VIDEO. Ai puţin timp? cu Cornel Ilie. Invitat Adi Hădean: Bucătăria ca o metaforă a vieţii efemere

Primii paşi în carieră şi experienţa la radio

La fel ca VUNK, Adi Hădean împlineşte 30 de ani de când a intrat în câmpul muncii, prima sa slujbă fiind la radio. La 17 ani a început să lucreze ca DJ la Radio Contact în Baia Mare, dar bucătăria l-a atras mai mult.

„Anul ăsta am făcut în jur de 30 de ani de când am intrat în câmpul muncii cu carte de muncă, cum ar veni. Asta era la 17 ani, am început să muncesc în radio şi 2 ani mai târziu am intrat şi în bucătărie... În Radio Contact, în Baia Mare am început eu, când aveam 17 ani. Eram DJ la radio.”

VIDEO. Ai puţin timp? cu Cornel Ilie. Invitat Adi Hădean: Primii paşi în carieră

Evenimentul „Kitchen Battle"

„Kitchen Battle", un eveniment de fundraising inspirat dintr-un concept elveţian. Două echipe de bucătari gătesc patru feluri de mâncare pentru 150 de oameni, iar publicul şi juriul votează cea mai bună echipă. Evenimentul contribuie la strângerea de fonduri pentru organizaţia lui Adi Hădean, care furnizează mese pentru refugiaţi şi cei afectaţi de pandemie. Până în prezent, au oferit aproximativ 1,2 milioane de mese.

„E vorba despre Kitchen Battle. Am avut prima ediţie anul trecut. E un concept de fundrasing pe care l-am importat din Elveţia, de la nişte parteneri ai noştri, organizaţie din Elveţia care ne-a susţinut şi moral, dar mai ales financiar, când am început să facem mâncare pentru refugiaţii din Ucraina şi pe care i-am întrebat «Păi cum faceţi voi cu strângerea de fonduri aici? -Hai să vedeţi!».

Ne-am dus să vedem şi au acest concept care este absolut minunat. Sunt trei seri la rând, o scenă, o sală. Pe scenă urcă două echipe în fiecare seară, doi şefi împreună cu echipele lor. În sală sunt 150 de oameni. În fiecare seară, echipele fac patru feluri de mâncare fiecare pentru oamenii din sală, mai există şi un juriu.

Juriul votează. Oaspeţii votează mâncărurile pe care le-au mâncat. Şi în fiecare seară, o echipă e declarată câştigătoare. Sigur, e un câştig onorific pentru ei, dar pentru noi este un câştig foarte mare, pentru că, prin evenimente de felul ăsta, noi putem să popularizăm cauzele pentru care adunăm bani şi, cu siguranţă, să adunăm bani din pe care îi transformăm în porţii de mâncare.

De când am început să facem lucrul ăsta, adică aproape de la începutul pandemiei, din 1 aprilie 2020 până acum, am ajuns la aproape 1.200.000 de mese calde livrate.”

VIDEO. Ai puţin timp? cu Cornel Ilie. Invitat Adi Hădean: Evenimentul „Kitchen Battle"

  

Dragostea şi ura trec prin stomac

Un singur „sfat de nutriţie” - dragostea trece prin stomac, dar ura se adună acolo şi cauzează indigestii şi boli.

- „E vorba aia cu «Dragostea trece prin stomac». Ura pe unde trece?”

- „Ura nu trece, ura se adună în stomac şi îţi generează indigestii şi boli grave. Dragostea trece prin stomac. Ura rămâne în stomac. Dacă reţineţi lucrul ăsta de la mine, să ştiţi că deja s-a câştigat. Ăsta e singurul meu sfat de nutriţie pe care pot să-l dau: «Dragostea trece prin stomac, ura rămâne în stomac.»”

VIDEO. Ai puţin timp? cu Cornel Ilie. Invitat Adi Hădean: Dragostea şi ura trec prin stomac

 

Autor: Paula Stoica Paula.Stoicapaginademedia.ro Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus