Skip to main content

Burse de 900 de euro pentru jurnaliştii care scriu despre filantropie. Andreea Archip (Şcoala9), printre juraţi

 
foto - freepik.com
foto - freepik.com

Burse pentru jurnalism despre filantropie - o nouă ediţie lansată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC).  Pentru ediţia din acest an vor fi oferite patru burse a câte 900 de euro pentru a documenta poveşti despre organizaţii care au trebuit să ia cea mai grea alegere din istoria lor. 

Publicitate

Cine poate aplica?

Se poate înscrie orice jurnalist sau echipă de jurnalişti din România (compuse din reporter, fotograf, ilustrator sau cameraman), indiferent de instituţia de presă (scrisă, online, TV sau radio) la care lucrează sau colaborează. 

Nu se pot înscrie câştigătorii Burselor ARC din ediţia anterioară (2023). 

Iniţiativa este lansată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) cu sprijinul Lidl România.

Care este termenul limită?

Jurnaliştii pot trimite formularul de înscriere până vineri, 24 noiembrie 2024, ora 23.59. 

Trei exemple de subiecte pe care le pot documenta jurnaliştii:

– Poveşti ale organizaţiilor neguvernamentale care au fost în punctul de desfiinţare, din lipsa resurselor financiare sau lipsa sprijinului comunităţii şi cum au ieşit din impas;

– Poveşti documentate despre organizaţii care şi-au redefinit misiunea pentru a produce schimbarea pe care şi-au dorit-o;

– Poveşti care arată rezilienţa şi puterea de schimbare a organizaţiilor la o nouă realitate.

Se poate oferi o bursă în plus pentru poveştile care abordează tema din acest an, Cea mai grea alegere, dacă documentează organizaţiile care luptă împotriva violenţei digitale/psihologice. 

Cum vor fi aleşi câştigătorii?

Bursierii vor fi selectaţi de un juriu pe baza unui concurs de proiecte. Juriul este compus din reprezentantul ARC, un jurnalist şi un membru al sectorului nonguvernamental. 

Cine face parte din juriu?

Membrii juriului sunt Andreea Archip (Şcoala9), Silvia Boeriu (CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică) şi George Gurescu (ARC), 

Subiectele vor fi selectate în funcţie de relevanţa, noutatea şi profunzimea proiectului înscris, dar şi de calitatea portofoliilor trimise. 

O predocumentare a subiectului este foarte importantă, vor fi preferate propunerile cu o poveste relevantă care răspund temei din acest an. Căutăm poveşti care inspiră, educă şi aduc o perspectivă clară asupra unor subiecte dificile.

Mai multe detalii, pe site-ul arcromania.ro.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus