„Spiritul Pro nu mai există”, afirmă Florin Călinescu. Actorul a vorbit despre despărţirea de Pro TV. A intrat în direct la postul lui Adrian Sârbu, cel care a fondat Pro TV.
„Îndepărtându-se foarte tare de scopul apariţiei acestui post acum 25 de ani o să îşi dea seama că, inevitabil, puterea acestui brand se va goli. Când faci ceva care se adresează unui popor şi nu-i cunoşti aşteptările, inevitabilul se va produce”, a punctat Florin Călinescu.
La Aleph News, Călinescu a fost categoric:
- Nu mai este valabil sloganul ProTV de acum 20 de ani, Te uiţi şi câştigi. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat, pentru că lucrurile atunci aveau o emoţie, aveau o particularitate, o energie care începea cu creaţie.
- Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoşteam, dar îl ştiam şi asta a făcut să ţină ani de zile. Acum este un brand de telecomandă care merge din inerţie.
- Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a spus Florin Călinescu printre altele.
Nu a spus concret care este motivul plecării de la Pro TV, însă a menţionat că nu are legătură cu banii pe care îi primea:
„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani şi nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată”, a menţionat cel care a fost jurat la Românii au talent până în primăvara acestui an.
De două ori am plecat de la Pro TV
Actorul Florin Călinescu a afirmat, în emisiunea Ştiu, că nu este prima oară când pleacă de la Pro TV:
„Chiar de două ori am plecat de la ProTV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten Adrian Sârbu, vă daţi seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viaţă, muncă făcută împreună”, a punctat acesta.
De asemenea, a spus că ar fi tentat să se întoarcă la „ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, conform declaraţiilor pentru Aleph News.
Florin Călinescu şi-a anunţat plecare pe Facebook
Actorul Florin Călinescu şi-a anunţat despărţirea de Pro TV pe Facebook. Acesta a spus că nu va mai apărea nici în emisiunea Românii au talent, unde era jurat din 2015.
„Cu oarecare părere de rău, vă anunţ că renunţ la colaboarea cu actualul manegment al Pro TV. Deci, si la Românii au talent”, a scris într-o scurtă postare pe Facebook.
Ca reacţie, cei de la Pro TV au spus că „este perioada negocierilor pentru membrii juriului Românii au talent” şi că nu pot „comenta cu privire la postarea făcută de domnul Florin Călinescu”, potrivit Click.ro.
Citeşte şi: Florin Călinescu se desparte de Pro TV. Nu va mai fi nici la Românii au talent
Citeşte şi: Pro TV, reacţie după plecarea lui Florin Călinescu: „Este perioada negocierilor pentru membrii juriului Românii au talent”
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
Comentarii
Pe partea de diverstisment.Pro Tv mai bagă oamenii în casă doar cu meciuri.În rest,nu cred că Pro mai are puterea cu vreun show să bage oamenii în case sau să-i scoată de pe Netflix.Antena are Asia Express care scoate lumea de pe online pentru câteva ore (depinde de casting).
Spiritul Pro s-a dus odată cu plecarea lui Sârbu și adoptarea unei viziuni 100% for business.Și da,poate și Sârbu o făcea 100% pentru business,dar o făcea inteligent.Pro Tv are freza lui Esca,cozonacii lui Măruța,lecțiile de viață cu replici citite de pe cartoane,un RAT pus pe repeat și...cam atât.
P.S.Știu că și Antena 1 pregătește un ”show” de ăsta cu replici citite de pe cartoane...păcat,sper să fie doar cât nu e ”Mireasa„
Magnetul ProTV-ului erau câțiva oameni drăguți pentru care deschideai televizorul, unii din ei încă mai apar acolo, la matinalul de știri și la știrile de seară.
Am fost fan „Chestiunea Zilei” și cred că exista suficient spațiu în grila ProTV pentru două emisiuni, una de după-amiază și una de „late-night”, cu un format asemănător cu cel de acum 20+ de ani.
ProTV mai înseamnă:
- Știri,
- Românii au Talent,
- Superstar sau Vocea,
- Visuri la cheie,
- și cu indulgență: La Măruță și Vorbește Lumea.
Iar spritul Pro (alimentat prin șprițul PRO de 1 decembrie) nu a fost decat o vrajeala corporatista pt oamenii de jos - sa munceasca cat mai mult - in timp ce managementul facea cascavalul gros.