Skip to main content

Lucian Mîndruţă: „Tatulici era modelul generaţiei noastre. Sârbu era omul din spate şi nu ştiam atunci că oamenii din spate sunt mai puternici”. Despre Esca: „Joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând”

 
Lucian Mîndruţă: „Tatulici era modelul generaţiei noastre. Sârbu era omul din spate şi nu ştiam atunci că oamenii din spate sunt mai puternici”. Despre Esca: „Joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând”

VIDEO. „Eu am ales TVR atunci pentru că ştiam că urmează tot un proiect privat (...). Tatulici era modelul generaţiei noastre. Sârbu încă nu era. Era omul din spate şi eu nu ştiam atunci că oamenii din spate sunt mai puternici. Credeam ca ăia din faţă sunt şi am greşit”, a spus Lucian Mîndruţă la emisiunea 40 de întrebări de la Kanal D.

Publicitate

Cunoscutul jurnalist Lucian Mîndruţă a fost invitat la emisiunea lui Denise Rifai. După ce a plecat de la televiziunea SOTI, Lucian Mîndruţă a avut două oferte: una de la Sârbu şi alta de la Tatulici. Jurnalistul a accepat propunerea lui Tatulici şi a mers la TVR.

Întrebat de prezentatoarea Denise Rifai daca a regretat că a ales TVR şi nu Pro TV, cunoscutul jurnalist a răspuns:

„Evident. Eu am ales TVR atunci pentru că ştiam că urmează tot un proiect privat. Se numea Tele 7Abc. De asta l-am ales. Nu aveam de gând să stau în televiziunea de stat. Televiziunea de stat era în momentul acela - de abia la doi ani după ce se dintinsese ca emiţătoare masivă de minciuni şi minciuni cu care mă luptasem şi eu în liga studenţilor de unde veneam în presă.

Aşa că am ales cu speranţa că acea staţie privată pe care urma să o facă Tatulici cu Marcel Avram o să fie o chestie bună, interesantă, de viitor.

Sârbu în momentul acela, ştii, m-am dus, m-am întâlnit cu el într-un birou, era un tip cu nişte ochelari rotunzi, bărbos aşa, părea din Vama Veche. Am zis cine e ăsta - să-mi pun eu viaţa în mâinile acestui cetăţean?

Tatulici avea cravată, mirosea frumos, avea un parfum..toate fetele întorceau capul pe hol după el (...). Tatulici era modelul generaţiei noastre. Sârbu încă nu era. Era omul din spate şi eu nu ştiam atunci că oamenii din spate sunt mai puternici. Credeam ca ăia din faţă sunt şi am greşit.”

„Esca joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând.”

Andreea Esca are talent. Eu nu am avut niciodată talent în materie de prezentat ştirile. Esca joacă şi joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând. Eu mă bazez pe ceea ce reuşesc să imit la oamenii mai de succes decât mine (....).

Nu o să fiu însă niciodată Andreea Esca şi am greşit insistând pe meseria de prezentator, după părerea mea (...). E o greşeală pentru mine, pentru că eu nu sunt făcut pentru asta.”

Mîndruţă l-a înjurat pe Sârbu

În decembrie 1995, după un an jumătate pe care l-a petrecut la TVR şi la Tele7 Abc, Mîndruţa a trecut la Pro TV şi timp de un an a editat ştirile prezentate de Andreea Esca.

„Da. S-a întâmplat la despărţirea finală. Dar nu pot spune că a fost o înjurătură. A fost ceva de genul Irina Margareta Nistor, adică la modul - mai degrabă la naiba decât... Nu pot să înjur, îmi e greu să înjur în public (...).

Dar am vorbit urât cu aceeaşi persoană la despărţirea în 2014 şi i-am spus la naiba, lasă-mă în pace. Am plecat, nu mai vreau să aud de tine. Ceva de genul ăsta.”

Cum l-a pedepsit Sârbu?

„Atunci m-a deportat la Ziarul Financiar. Director. M-a trimis la un ziar care în momentul acela pierdea vreo 30 - 40.000 de dolari pe lună (...).

Cert este că l-am lăsat pe plus când am plecat. Spaima mea era că se închide după câteva luni şi eu o să rămân fără job. Nu s-a închis şi am muncit ca un nebun pentru asta.”

VIDEO. Despre alegerea de a merge la TVR

„Esca joacă şi joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând.”

Ce a răspuns jurnalistul la întrebarea Ce are Andreea Esca şi el nu?

„Talent. Andreea Esca are talent. Eu nu am avut niciodată talent în materie de prezentat ştirile. Ce vezi sau ce ai văzut atunci când prezentam ştirile sau când vorbesc acum, e în întregime imitaţia altora mai buni decât mine. Eu eram băiatul din spatele clasei, nu ridicam mâna neprovocat, nu ieşeam la tabla decât târât. Nu am fost niciodată extrovertit.

Andreea Esca vrea să fie peste tot în spaţiul public, vrea să fie observată. Eu mai degrabă dacă se poate să trec neobservat şi să mă lase lumea în pace sunt mulţumit (...).

Esca joacă şi joacă un rol mare. De asta nu o să dispară prea curând. Eu mă bazez pe ceea ce reuşesc să imit la oamenii mai de succes decât mine (....).

Nu o să fiu însă niciodată Andreea Esca şi am greşit insistând pe meseria de prezentator, după părerea mea (...). E o greşeală pentru mine, pentru că eu nu sunt făcut pentru asta.”

VIDEO. Despre Andreea Esca

Despre Lucian Mîndruţă

  • Este jurnalist, blogger, trainer media şi prezentator de radio
  • A început parcursul profesional în 1992, la SOTI, un post de televiziune independent, apoi a lucrat la Tele7 şi la Pro TV, mai ales în poziţii de prezentator şi redactor
  • A fost director editorial la Ziarul Financiar (1999-2003) şi a scris o rubrică săptămânală la revista culturală Dilema, în cea mai mare parte a anilor 2000.
  • A fost prezentator de ştiri la Antena1, a lucrat ca şef de marketing pentru Mediafax Group şi a produs emisiuni şi formate TV pentru destul de multe televiziuni din România
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus