Skip to main content

Radu Banciu pleacă de la Prima Sport după patru ani

 
Radu Banciu pleacă de la Prima Sport după patru ani

Cunoscutul jurnalist Radu Banciu pleacă de la Prima Sport, post din portofoliul grupului Clever. Radu Banciu îşi va înceta apariţiile la Prima chiar de la 1 octombrie, scrie publicaţia golazo.ro. Banciu a intrat în echipa Prima acum patru ani şi a găzduit programul FotbALL Inclusive.

Publicitate

Jurnalistul în vârstă de 54 de ani, cunoscut pentru opiniile sale acide, le-a comunicat deja şefilor postului că vrea să rupă contractul, alegând un alt drum. 

De-a lungul timpului a atras amenzi de la Consiliul Naţional al Audiovizualului şi de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Citeşte şi: Radu Banciu a atras o sancţiune la Prima Sport pentru că l-a făcut „nebun, dus cu pluta” pe jurnalistul Mălin Bot

Citeşte şi: Radu Banciu amendat şi de CNCD pentru că a spus despre femei că vor să fie plesnite

În ce direcţie va merge?

Potrivit surselor golazo.ro, Radu Banciu, jurnalist cu peste 25 de ani de experienţă în media, discută o colaborarea cu o platformă de podcasturi.

Despre Radu Banciu

  • Radu Banciu şi-a început cariera acum 27 de ani, în presa sportivă. Mai exact, la ziarul ProSport.
  • El a activat o vreme la departamentul Sporturi, apoi a plecat la Gazeta Sporturilor.
  • La finalul anilor '90, Banciu şi-a făcut intrarea în televiziune. Mai întâi, tot pe zona sportivă: a comentat vreme de 10 ani Turul Franţei pe Eurosport, alături de Radu Naum. 
  • Ulterior, Radu Banciu a făcut trecerea spre presa generalistă, având emisiuni de tip „revista presei”, un fel de one-man-show concurent cu Mircea Badea. 
  • Banciu a activat mult timp şi la radio, la Sport Total FM.
  • A colaborat cu Sport.ro, a făcut 10 ani emisiuni la B1 TV, iar de 4 ani era la Prima, unde alterna formatele generaliste cu cele orientate spre sport.
  • De exemplu, până săptămâna trecută a făcut şi emisiunea „FotbALL Inclusive”, care a fost o vreme pe Look Sport, apoi se mutase pe Prima Sport. 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus