Skip to main content

ANIVERSARE. Universul.net, site fondat de şeful TVR Dan Turturică, a împlinit cinci ani de la lansare

 
ANIVERSARE. Universul.net, site fondat de şeful TVR Dan Turturică, a împlinit cinci ani de la lansare

ANIVERSARE. Publicaţia Universul.net împlineşte marţi, 1 octombrie cinci ani de la lansare. Site-ul a fost fondat în 2019 de jurnalistul Dan Turturică, după ce a părăsit Digi24, unde fusese redactor-şef al site-ului www.digi24.ro, scrie universul.net.

Publicitate

Jurnalist cu experienţă, Dan Turturică a condus site-ul din 2019 până în noiembrie 2021, când a fost numit director general al televiziunii publice, în urma votului din Parlamentul României.

Citeşte şi: Dan Turturică, noul şef al TVR. Conducere nouă şi la Radio. Lista completă a numelor

După plecarea lui Turturică, Alison Mutler a fost numită director al Universul.net, context în care l-a numit redactor-şef pe Laurenţiu Mihu (care a mai lucrat la Digi24.ro din decembrie 2015 până în martie 2019, iar înainte de asta la România liberă, la ambele tot redactor-şef adjunct).

Mutler a fost corespondentul Associated Press în România timp de 25 de ani, până în martie 2019, şi a făcut parte din echipa care a lansat Universul.net în 2019 împreună cu Dan Turturică.

Publicaţia care este în română şi engleză este cunoscută pentru articolele de opinie semnate de jurnalistul senior în afaceri internaţionale, Dan Perry, care scrie regulat pentru Newsweek şi alte publicaţii, şi de redactorul-şef Laurenţiu Mihu, care a scris extensiv despre Ucraina şi politica rusă în ultimii cinci ani.

Secţiunea în limba engleză deserveşte o comunitate de expatriaţi şi cititori în căutare de ştiri, comentarii şi interviuri detaliate, în limba engleză, despre România şi problemele globale.

Universul de astăzi acoperă sub toate unghiurile invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv prin traduceri din presa independentă rusă. Totodată, le oferă cititorilor cele mai recente informaţii despre criza din Orientul Mijlociu, precum şi despre evoluţiile din Iran, China şi Statele Unite.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus