De ce nu-i doare pe politicieni de ce scrie presa sau dezbat, pe toate părţile, televiziunile? Cătălin Tolontan găseşte un răspuns notabil într-un interviu din Caţavencu:
“Nu-i doare pentru că presa s-a ideologizat, nu neapărat pentru că ţine cu un partid sau cu altul, deşi şi asta se poate spune, dar s-a ideologizat cînd s-a transformat aproape exclusiv în furnizor de opinii. Zece editoriale nu-i deranjează, dar o cifră, da.”
“Punem în faţa oamenilor prea puţine cifre, nume şi fapte”, mai spune Tolontan.
Din interviu:
- "Mor de ciudă cînd oameni pe care îi respect, Patapievici de pildă, îi dau înainte cu rolul nefast al media."
- "Am ajuns să mă irite criticii de profesie ai profesiei de jurnalist. Vorba lui David Randall: „Dacă v-aţi plictisit de jurnaliştii profesionişti şi vreţi să fie înlocuiţi cu jurnalişti-cetăţeni, să ridice mîna cine ar vrea să se trateze la un dentist-cetăţean!“
- "Cea mai proastă idee a unui politician sau a unui afacerist e să ameninţe un jurnalist."
- Turcescu la TVR: "Turcescu nu trebuie felicitat, ci compătimit. Şi cred că va da o probă decisivă în raport cu el însuşi: cînd un om capătă atîta putere îşi testează caracterul."
Interviul într-o variantă scurtă, în Caţavencu şi complet, pe blogul jurnalistului Eugen Istodor.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
Omul face anchete, nu descopera anchete. Indiferent ca vorbim de vechiul ProSport sau de actuala Gazeta, acolo s-au alocat mereu resurse pentru anchete valoroase.
Inclusiv in perioada Nastase, cand se tacea malc prin toata presa. Sper sa-ti aduci aminte :)