ACTUALIZARE:
Concursul 1 a luat sfârşit. Vezi AICI cine a câştigat. Vă invităm AICI la al doilea concurs din această serie.
Paginademedia.ro si Discovery Channel vă invită la concurs!
Un job are şi părţi mai puţin plăcute, mai ales acum, în vremuri de criză. Ce parte “murdară” a meseriei tale ai vrea să fie făcută de altcineva?
Dacă ai avea ocazia, ce l-ai pune să facă, în locul tău, pe Mike Rowe, realizatorul programului Meserii Murdare (Dirty Jobs), de pe Discovery Channel?
Scrie povestea într-un comentariu la acest articol (cu o adresă de mail validă) şi poti câştiga premii în valoare de 400 de euro.
Premiile:
2 Ipod-uri shuffle
2 memory stick-uri de 14 GB
2 rucsaci Discovery
Câştigătorii vor fi desemnaţi de echipa Discovery Channel, la sfârşitul săptămânii viitoare.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.roÎncepând cu 5 decembrie, Mike Rowe revine pe Discovery Channel în cea de-a cincea serie din celebra emisiune Meserii murdare.
Printre meseriile încercate în acest sezon se numără: instalator de paratrăsnete, căutător de animale şi operator al unui război de ţesut.
- Creator şi producător executiv al seriei de pe Discovery Channel nominalizate la Premiile Emmy, Meserii murdare, Mike a petrecut ani întregi călătorind prin SUA şi lucrând ca ucenic în mai bine de 200 profesii.
- Mike şi-a început cariera ca muzician profesionist, reuşind pe parcurs să intre la Opera din Baltimore şi chiar să îşi câştige cardul de membru al sindicatului Operei.
- În San Francisco, Mike este cunoscut mai ales pentru apariţiile de la CBS, ca prezentator al programului Evening Magazine – de unde a plecat în 2005 ca să înceapă producţia pentru Meserii murdare. În prezent, locuieşte în San Francisco.
As putea sa spun ca se situeaza chiar la polul opus, intrucat plecat pe un alt job, am ajuns sa fiu ospatar in restaurantul unui hotel de 4*. Ce e murdar intr-un astfel de job? Ce ar putea Mike Rowe sa faca? Sunt atatea de povestit, incat nu cred ca am suficient spatiu sa descriu ororile din bucataria unui restaurant. Nu degeaba este pus semnul acela "interzis accesul persoanelor straine" :)) Un episod al murdariei a fost marcat de o zi in care s-a blocat sistemul de scurgere (nu cunosc exact detaliile), dar cert este ca bucataria se umpluse de apa si alte 'mizerii'. Sefa ne-a ordonat sa punem repede niste servete in jurul usii (ca oricum se spala - aici ar fi alt aspect de mentionat) ca sa nu se duca apa in restaurant. Eram ca in Titanic, iar la un moment dat un coleg a alunecat si a scapat pe jos tacamurile proaspat curatate (vorba vine). Si, cum era mare nevoie de tacamuri, am inceput sa le adunam de prin 'mlastina', le-am sters superficial si le-am dus in restaurant, iar toate astea din ordinul sefei.
Se fac atatea lucruri murdare, iar 'afara' totul pare curat si delicios. Mi-ar placea sa-l vad pe Mike Rowe facand muncile murdare din bucataria unui restaurant, dar ma indoiesc ca ar fi un material bun de difuzat la tv. De obicei, el prezinta munci despre care se stie ca sunt murdare, dar lista e mult mai cuprinzatoare.