Skip to main content

RECOMANDARE. Începe Festivalul Copiilor la Opera Comică. Matilda, premiera sezonului. Ateliere de creaţie, filme, Grădină cu Fluturi şi multe altele

 
RECOMANDARE. Începe Festivalul Copiilor la Opera Comică. Matilda, premiera sezonului. Ateliere de creaţie, filme, Grădină cu Fluturi şi multe altele

RECOMANDARE. Spectacole în premieră - cu Matilda în prim plan, Grădină cu Fluturi, Aventura Parc, filme, Tech Area şi activităţi la Noaptea Muzeelor, la Festivalul Copiilor, care are loc în perioada 17 mai - 9 iunie la Opera Comică pentru Copii, din Bucureşti.

Publicitate

Trecem în revistă ce se întâmplă la Festivalul Copiilor timp de câteva săptămâni.

Matilda - premiera sezonului

Marea premieră a acestui sezon este punerea în scenă a celebrului musical Matilda. Superproducţia care deschide cea de-a opta ediţie a Festivalului Opera Copiilor, musicalul „Matilda” se joacă în premieră în România, începând cu 17 mai, în Sala Mare, în regia lui Emil Pantelimon.

„Matilda” aduce în scenă povestea captivantă a unei fetiţe cu puteri neobişnuite, inspirată de romanul clasic al lui Roald Dahl. Prin muzică, dans şi interpretare, spectacolul transmite mesaje puternice despre găsirea frumuseţii în lucrurile mărunte şi despre lupta împotriva bullying-ului şi a violenţei, abordând în acelaşi timp subiecte actuale, precum manipularea mediatică şi rezistenţa în faţa presiunilor sociale.

Spectacolul se joacă în Sala Mare, în luna mai (17, 18, 19, 24, 25, 26, 31 mai) şi iunie (1, 2, 8 şi 9 iunie).

Noaptea Muzeelor la Opera Comică pentru Copii

Pentru al nouălea an consecutiv, Opera Comică pentru Copii se alătură iniţiativei globale „Noaptea Muzeelor” şi pregăteşte experienţe memorabile pentru vizitatorii săi, indiferent de vârstă! Sâmbăta viitoare, pe 18 mai, între orele 20:00 şi 23:00, toţi cei care trec pragul Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16), pornesc la fiecare sfert de oră în tururi ghidate prin clădire.

Traseul este presărat cu momente surpriză şi explicaţii detaliate despre clădirea istorică ce găzduieşte sediul instituţiei. Participarea în tur este gratuită.  În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).

Activităţile de la Festivalul Copiilor

Atelierele de creaţie

Deja tradiţie pentru Grădina OCC, atelierele de creaţie oferă copiilor oportunitatea de a se bucura de activităţi artistice şi de a explora diverse materiale şi metode inedite de lucru. Experienţele creative îi ajută pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, abilităţile artistice şi să-şi exprime individualitatea într-un mediu sigur şi adecvat nevoilor lor.

Ediţia din acest an a Festivalului oferă celor mici 37 de asemenea ateliere, programate prin rotaţie pe parcursul celor patru weekend-uri ale evenimentului.

Aventura Parc

Pentru cei mai curajoşi copii, Aventura Parc pune la dispoziţie o serie de elemente suspendate la diferite înălţimi, care se parcurg folosind echipamentul corespunzător, prin traversare sau căţărare. Cele două trasee includ poduri suspendate, pereţi de plasă şi câte o tiroliană! Participanţii sunt instruiţi şi echipaţi în aşa fel încât siguranţa să fie maximă.

Grădina cu Fluturi

Cei mai frumoşi fluturi îi aşteaptă pe cei mici la Opera Comică pentru Copii. Zeci de specii de fluturi exotici zboară în voie pentru a le aduce vizitatorilor un zâmbet uriaş, într-o grădină special amenajată.

Tech Area

Abilităţile digitale au devenit principala condiţie pentru succesul în profesiile viitorului. Laptopurile, tabletele, masa digitală şi roboţii sunt pregătiţi pentru ca cei mici să descopere curiozităţi din lumea tehnologiei, în spaţiul special amenajat în cadrul Festivalului de către MindHub. Astfel, îşi dezvoltă gândirea logică şi analitică, prin studiul fundamentelor programării.

Madrigal for Babies

Având la bază studii aprofundate cu privire la efectul muzicii asupra copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, precum şi asupra femeilor însărcinate, Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” a lansat recent „Madrigal for Babies”, un program cu experienţe muzicale croit pe nevoile micilor melomani, de care publicul Festivalului Opera Copiilor se va putea bucura gratuit pe toată durata evenimentului.

Orăşelul Bebeluşilor

Bun venit în Orăşelul Bebeluşilor! Aici fiecare zâmbet şi chicoteală devin parte dintr-o aventură minunată. Am creat un mediu sigur şi foarte distractiv, perfect adaptat nevoilor delicate ale celor mai mici membri ai familiei tale. Patru căsuţe tematice dotate cu cele mai iubite jucării îi aşteaptă pe cei mici la joacă şi explorare. Groapa cu nisip, leagănele şi căsuţa cu tobogan completează perfect orăşelul bebeluşilor.

De la Scufiţa Roşie la Petrică şi Lupul. Lista spectacolelor

● „Poveste magică” în Salonul Mozart - 18, 19, 25, 26 mai, 1, 2 iunie

Spectacolul de magie „Poveste magică”, prezentat şi conceput de talentatul Bogdan Muntean, aduce în prim-plan arta magică într-un mod inedit şi plin de umor. Bogdan Muntean, magicianul Operei Comice pentru Copii, îi poartă pe spectatori prin universul fascinant al iluziei, folosind trucuri şi glume pentru a crea o atmosferă plină de surprize şi incantaţii. De la apariţii misterioase la dispariţii inexplicabile, spectacolul „Poveste magică” promite să fie o călătorie captivantă în lumea magiei.

● „Scufiţa roşie” în Sala UnderGrant - 18, 19 mai

Într-o reinterpretare inedită realizată de Andreea Soare, baletul „Scufiţa roşie” aduce noi personaje şi elemente speciale, transformând povestea clasică într-o aventură captivantă şi plină de surprize. De la dansurile fermecătoare ale Scufiţei roşii şi Lupului cel Mare, până la întâlnirea lor cu personaje noi şi neaşteptate din pădure, acest spectacol este o bucurie pentru întreaga familie.

● „Petrică şi lupul” în Salonul Mozart - 8, 9 iunie

În spectacolul „Petrică şi lupul”, instrumentiştii Operei Comice pentru Copii dau viaţă poveştii, fiecare instrument muzical fiind un personaj în sine, pentru a ilustra aventurile lui Petrică şi ale prietenii lor. Cu ajutorul Domnului Poveste şi al unei proiecţii care înfăţişează desene în nisip, „Petrică şi lupul” este o experienţă muzicală şi vizuală memorabilă pentru cei mici.

● „Bubu şi anotimpurile” în Sala UnderGrant - 31 mai, 1, 2, 7, 8, 9 iunie

Primul titlu din trilogia „Bubu”, intitulat „Bubu şi anotimpurile”, aduce în prim-plan lumea sunetelor şi senzaţiilor, oferindu-le bebeluşilor o experienţă interactivă şi captivantă. Cu muzică inspirată din celebrele concerte „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, acest spectacol senzorial este dedicat în mod special bebeluşilor şi are ca scop stimularea senzorială şi dezvoltarea emoţională a micuţilor.

Filmele din Festivalul Opera Copiilor

În fiecare sâmbătă din Festivalul Opera Copiilor sunt programate proiecţii de film în aer liber în Grădina OCC, la Căsuţa din Copac. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul include următoarele lungmetraje recente, cu mare succes la public:

WONKA (2023, dub., 116 min.) - 18 mai, ora 21:00

Filmul aduce publicului un tânăr Willy Wonka plin de idei şi hotărât să schimbe lumea, bucată cu bucată, dar toate delicioase, demonstrând că cele mai bune lucruri din viaţă încep cu un vis, iar dacă ai norocul să-l întâlneşti pe Willy Wonka, orice este posibil.

Mica sirenă (2023, dub., 135 min.) - 25 mai, ora 21:00

Cea mai mică dintre fiicele lui Triton şi cea mai neascultătoare, Ariel îşi doreşte să afle mai multe despre lumea din afara mării şi, când vizitează suprafaţa, se îndrăgosteşte de fermecătorul prinţ Eric.

Elemental (2023, dub. 101 min.) - 1 iunie, ora 21:00

Elementar spune povestea unei tinere pe nume Ember (Flamă), o fată dură, iute la minte şi înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental şi docil, pe nume Wade (Şuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc. 

Encanto (2021, dub. 102 min.) - 8 iunie, ora 21:00

Mirabel, o fată din Columbia, se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Acţiunea are loc într-un sat magic din Columbia şi prezintă familia Madrigal, în care fiecare membru are propriile sale daruri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus