Skip to main content

RECOMANDARE Weekend. Premieră. Muzical inedit - A fost o fată ca niciodată, operetă experimentală în Bucureşti. Intrarea GRATUITĂ

 
RECOMANDARE Weekend. Premieră. Muzical inedit - A fost o fată ca niciodată, operetă experimentală în Bucureşti. Intrarea GRATUITĂ

RECOMANDARE. Premieră inedită în Bucureşti, în acest weekend: ”A fost o fată ca niciodată” este un spectacol muzical original produs de WE ARE ONE,

Publicitate

compania de teatru interogativ fondată de actriţa Otilia Panainte.

Premiera va avea loc la Teatrul Point, între 7 şi 9 iunie.

Foarte important: Intrarea este gratuită şi se face pe bază de rezervare pe site-ul The Point.

Ce este muzicalul "A fost o fată ca niciodată"?

“A fost o fată ca niciodată” este un spectacol de operetă experimentală 100% originală care vorbeşte, într-o cheie naivă şi sinceră, despre relaţia cu toate eurile care ne locuiesc, punctând importanţa echilibrului emoţional individual.

Povestea este inspirată de conţinutul psihic al actriţei Otilia Panainte, ca rezultat al propriului proces de psihanaliză.

Scenariul este primul text dramatic semnat Iv cel Naiv, iar structural, piesa reprezintă primul demers de inovaţie al genului operetei de la noi.

Regizorul Adonis Tanţa pune în scenă un spectacol tip show de wrestling, toate personajele făcând parte din staff, de la luptătoare, povestitor şi arbitru. El imaginează un univers în care fiecare personaj îşi transformă caracteristica principală în super putere, creând nişte personae compacte, la limita clişeului. 

Adonis Tanţa:

“Proiectul “A fost o fată ca niciodată” s-a născut pe când nici nu ştiam că o să existe, acum câţiva ani când am lucrat cu Otilia într-un proiect la Bucureşti şi ne-am împrietenit ştiind cumva, că pe undeva, simţim ceva la fel. Ne dorim să facem un spectacol de teatru muzical, viu, vital, plin de emoţie şi umor.

Textul scris de Iv cel Naiv surprinde extrem de bine cât e de stingher să exişti şi cât de complicat poate fi să articulezi ceva despre propria ta persoană.

Dacă pot să proiectez ceva despre spectacolul nostru ar fi gândul că publicul o să iasă din sală înţelegând că suntem toţi la fel iar puţină grijă şi tandreţe faţă de noi înşine e binevenită, fredonând un song din muzica compusă de Renata Burcă, cea care pune pe note textul lui Iv”

Spectacolul cuprinde şapte personaje, şase fete: femeia, profesoara, călugăriţa, generăleasa, călugăriţa, copilul şi un povestitor, textele pornesc de la poeziile lui Iv cel Naiv, regia este semnată Adonis Tanţa, muzica Renata Burcă, scenografia Denisa Berceanu, iar coregrafia Rácz Endre.

Protagoniştii sunt: Otilia Panainte, Adonis Tanţa, Anca Daniela Mihuţ, Lorena V. Puican, Paula Maria Seichei, Rácz Endre şi Renata Burcă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus